Reteaua Corect

Ionuț Mișa, despre controalele ANAF

Ionuţ Mişa, fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), a prezentat, marţi seara, unul dintre modurile prin care poate creşte colectarea de taxe şi impozite la bugetul de stat, dând exemplul Direcţiei de Administrare a Marilor Contribuabili, scrie Mediafax.

„Vă rog să nu uităm că eu, ca şi persoană şi ca reprezentant al ANAF-ului şi director al Direcţiei Administrarea Marilor Contribuabili, am fost primul care am iniţiat controale în sistemul bancar, primul care am făcut controale efective la bănci, am pregătit, în decurs de doi ani de zile, aceste controale, am pregătit oameni, am instruit oameni, am creat un serviciu special pentru sistemul financiar-bancar şi de asigurări. Să nu uităm că, totodată, sub conducerea mea, s-au realizat primele controale din România la companii multinaţionale. La companii din domeniul oil&gas se poate face mai mult. Este nevoie să pregătim mai mulţi oameni. Este neapărat, dar neapărat necesar să motivăm aceşti oameni”, a spus Ionuţ Mişa, marţi seara, în cadrul unui interviu acordat pentru Antena 3.

 

 În ceea ce priveşte numărul de oameni care pot face aceste controale, fostul preşedinte al ANAF a dat exemplu direcţiei pe care a avut-o sub conducere, cea pentru Administrarea Marilor Contribuabili, sunt 480 de persoane, dar 410 posturi ocupate.

„Reuşesc să aducă 43% din sumele la buget (n.red. - care trebuie colectate la buget). Sunt echipe de doi oameni care atrag suplimentar, în urma unei singure acţiuni de control fiscal, peste 100 de milioane de euro, nu de lei. Sume de ordinul milioanelor de lei deja sunt contidiene - dacă acum doi–trei ani erau sume extraordinare, acum sunt cotidiene. Dar indiscutabil că potenţial există, se poate mult mai mult, dar trebuie să ne gândim foarte mult şi foarte serios la resursa umană şi la resursa financiară pe care o oferim pentru a primi rezultate”, a detaliat Mişa.

În departamentul de control al băncilor şi asiguratorilor, ANAF avea 17 angajaţi, care trebuiau să controleze bănci din toată ţara şi asigurări, dar, în prezent, mai are şapte angajaţi. „N-am avut resursele financiare, ca să putem angaja mai mulţi. N-am primit bani pentru a face angajări”, a susţinut Mişa.

România este una dintre ţările cu cel mai redus grad de colectare din Uniunea Europeană, având o pondere a taxelor şi impozitelor de aproape 26% din PIB.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.