Reteaua Corect

Investitorii de retail au subscris peste 14,5 milioane actiuni Nuclearelectrica

Scris de newsreporter in 16 septembrie 2013 la 09:54, in Business. 62 vizualizari Intra in discutie Taguriactiuni, Investitorii de retail, nuclearelectrica shortlinkhttp://crct.ro/nj7w

Investitorii de retail au subscris 14,503 milioane actiuni in oferta publica Nuclearelectrica, sumele alocate pana vineri, 13 septembrie, la ora 18.00, fiind de aproape 217,56 milioane lei (peste 48,5 milioane euro), potrivit brokerilor, informeaza Agerpres.

Sursa imagine: nuclearelectrica.ro

In oferta Nuclearelectrica, care se va incheia pe 20 septembrie, sunt oferite spre subscriere 25,368 milioane actiuni, iar subscrierile pe transa investitorilor investitionali vor fi cunoscute la finalul ofertei. 

Subscrierile au inceput luni, pe 9 septembrie. Micii investitori pot subscrie doar la un pret fix de 15 lei/actiune si beneficiaza de un discount de 8% (daca subscriu in primele trei zile) si de 3% (daca subscriu din a patra zi) din pretul care va fi stabilit la final, in functie de subscrierile investitorilor institutionali. Discount-ul se va aplica doar pentru investitorii care subscriu intre 100 si 15.000 de actiuni, in timp ce investitorii de retail care plaseaza ordine pentru pachete mai mari de 15.000 de titluri si investitorii institutionali vor plati pretul stabilit la finalul ofertei. 

Oferta este structurata in trei transe, din care cea mai mare (85% din actiuni) este destinata investitorilor institutionali si in functie de subscrierile carora va fi determinat si pretul la care vor fi vandute actiunile. Investitorii institutionali vor putea subscrie la orice pret din intervalul 11,2 si 15 lei/titlu, insa ordinele plasate de acestia nu sunt publice. 

Pe transa investitorilor mari de retail (cu subscrieri de minim 15.001 de titluri) sunt oferite 5% din actiuni. 

Nuclearelectrica este singura companie pe plan national care produce energie nucleara si deruleaza in perioada 9 - 20 septembrie o oferta prin care vrea sa atraga fonduri nete de 284,12 milioane lei si 380,52 milioane lei. Nuclearelectrica vrea sa vanda 25,368 milioane de actiuni noi, reprezentand 10% din capitalul social actual, la preturi cuprinse intre 11,2 lei/titlu si 15 lei/titlu. 

Compania va realiza o majorare de capital de 11,08%, din care un pachet de 10% este vandut pe bursa, iar 1,08% va reveni Fondului Proprietatea. 

Actionarii companiei sunt statul roman - cu 90,28% din actiuni si Fondul Proprietatea - 9,72%.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.