Reteaua Corect

Inteligența artificială depășește noi frontiere

Scris de newsreporter in 29 ianuarie 2023 la 11:48, in Business. 310 vizualizari Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAOg

ChatGPT a devenit un subiect aprins, din prisma realizărilor dar şi a implicaţiilor profunde ce le determină în societate. După ce i s-au dat diverse indicații, acesta a produs orice, de la eseuri la versuri de cântece. Atunci când Buzzfeed a dezvăluit săptămâna aceasta că intenționează să folosească chatbotul pentru a crea texte, acțiunile companiei au crescut cu 150%. Și, ca și cum toate acestea nu ar fi fost de ajuns, un membru al Congresului SUA tocmai a introdus și prima legislație redactată de ChatGPT, scrie Știripesurse.

Congresmanul Ted Lieu, un democrat care reprezintă comitatul Los Angeles, a introdus joi acea legislație – mai exact, o rezoluție care este prima din istoria Congresului care a fost redactată de inteligența artificială.

Faptul că este o rezoluție înseamnă că nu este un proiect de lege cu putere de lege, dar, cu toate acestea, acesta ne arată calea de urmat.

Pentru a produce rezoluţia, biroul lui Lieu spune că i-a dat chatbotului ChatGPT următorul mesaj: „Sunteți congresmanul Ted Lieu. Scrieți o rezoluție cuprinzătoare a Congresului care să exprime, în general, sprijinul pentru ca Congresul să se concentreze asupra AI”.

Și iată cu ce a venit chatbotul:

Întrucât, inteligența artificială (AI) are potențialul de a îmbunătăți considerabil viața americanilor și a oamenilor din întreaga lume, prin creșterea productivității, îmbunătățirea asistenței medicale și contribuția la rezolvarea unora dintre cele mai presante probleme ale lumii;

întrucât AI avansează rapid și are potențialul de a schimba modul în care trăim, lucrăm și interacționăm unii cu alții;

întrucât Congresul are responsabilitatea de a se asigura că dezvoltarea și implementarea inteligenței artificiale se face într-un mod sigur, etic și care respectă drepturile și viața privată a tuturor americanilor;

întrucât Congresul are responsabilitatea de a se asigura că beneficiile IA sunt distribuite pe scară largă și că riscurile sunt reduse la minimum:

Prin urmare, se hotărăște: Camera Reprezentanților sprijină Congresul să se concentreze asupra inteligenței artificiale pentru a se asigura că dezvoltarea și implementarea inteligenței artificiale se realizează într-un mod sigur, etic și care respectă drepturile și viața privată a tuturor americanilor, precum și că beneficiile inteligenței artificiale sunt distribuite pe scară largă și că riscurile sunt reduse la minimum.

Până și compania Google este speriată

Potențialul în acest caz este incredibil de vast și de anvergură, după cum dovedește acest text. Mai mult, nu trebuie să vă uitați mai departe de faptul că capacitățile ChatGPT au trimis, de asemenea, Google în modul „cod roșu” pentru a vă face o idee despre implicațiile de aici.

Google rămâne motorul de căutare dominant și, cu toate acestea, capacitățile de căutare pe care le poate oferi promptitudinea acestui chatbot sunt atât de puternice, încât directorul general al Google, Sundar Pichai, ar fi chemat fondatorii gigantului de căutare – Sergey Brin și Larry Page – pentru a ajuta la contracararea acestei potențiale amenințări.

Chiar și înainte ca ChatGPT să fie disponibil, Google își orientase deja resursele către dezvoltarea de produse de inteligență artificială pe care le-ar putea prezenta publicului încă de la I/O 2023, la sfârșitul acestui an. Acum, însă, compania pare să fie în plin mod de panică, chiar dacă Google a minimalizat anterior amenințarea ChatGPT la adresa activității sale de căutare.

Având în vedere că ChatGPT răspunde, de asemenea, la tot felul de întrebări online, fără a obliga utilizatorul să vâneze prin rezultatele căutării, rapoartele care au urmat au dezvăluit că ChatGPT forțează Google să își schimbe strategia, anunță gadgetreport.ro.

 

 

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.