Reteaua Corect

Insolvența Euroins | Soluțiile PSD

Scris de newsreporter in 17 martie 2023 la 12:21, in Business. 335 vizualizari Intra in discutie TaguriEUROINS, gabriel zetea, insolventa, PSD, solutii shortlinkhttp://crct.ro/nB2x

Intrarea în insolvență a Euroins este un lucru extrem de îngrijorător, declară la RFI vicepreședintele PSD Gabriel Zetea. Social-democrații propun intrarea unui nou jucător pe piață, susținut financiar de stat, prin CEC și EximBank, dar și plafonarea prețului RCA, la nivelul dinainte de creștere, relatează Știripesurse.

„Nu este primul caz (intrarea în insolvență a Euroins - n.r.) și este extrem de îngrijorător. Aceste falimente sau insolvențe, reorganizări nu fac decât să ducă la creșterea prețului RCA pentru fiecare dintre români. PSD are soluții, pe care le vom propune întâi și întâi în cadrul coaliției, sperăm să avem acceptul partenerilor de la PNL și de la UDMR, odată ce dispare un jucător de pe piață, el trebuie înlocuit. Există posibilitatea ca statul român să susțină intrarea pe piață a unui nou jucător, a unui nou asigurator, care să aibă în spate finanțarea statului român și care să regleze cumva prețurile de pe piață. Vedem în ceea ce privește anul trecut au crescut de exemplu polițele RCA și anul trecut și s-a triplat aproape profitul pe care l-au avut asiguratorii, deși ei se plâng că prețul polițelor RCA este mult prea mic și nu le acoperă cheltuielile”, spune Gabriel Zetea.

El afirmă că există o discrepanță foarte mare între susțin asigurătorii și rezultatele financiare ale acestor agenți economici.

„Eu, personal, nu înțeleg și nici PSD-ul nu are cum să înțeleagă de ce ASF a venit întâi și-ntâi în această lună cu creșterea polițelor RCA și abia apoi începem să discutăm despre plafonare. Nu, plafonarea trebuie făcută la prețurile dinainte și asta este a doua soluție pe care o avem, plafonăm prețurile RCA, pentru că în acest moment este evident că profiturile obținute de aceste companii sunt mult prea mari, în comparație cu posibilitatea de suportabilitate a populației. Deci intrarea unui nou jucător pe piață, susținut financiar de către statul român, de către băncile de stat, CEC, EximBank și apoi plafonarea prețului RCA, dar la nivelul dinainte de creștere”, încheie Zetea.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.