Reteaua Corect

INS: Cifra de afaceri în industrie a crescut cu 5% în primele 11 luni din 2019

Scris de newsreporter in 14 ianuarie 2020 la 12:16, in Business. 349 vizualizari Intra in discutie Taguricifra de afaceri, industrie, ins shortlinkhttp://crct.ro/nvwP

Cifra de afaceri în industrie a crescut cu 5% în primele 11 luni din 2019, în comparație cu perioada similară din 2018, evoluție datorată creșterii afacerilor din industria extractivă cu 12,2% și celor din industria prelucrătoare cu 4,8%, arată datele publicate marți de INS, relatează Știripesurse.ro.

Pe marile grupe industriale creşteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în sectoarele: industria bunurilor intermediare (+7,7%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+7,4%), industria bunurilor de capital (+3,7%), industria bunurilor de uz curent (+3,6%) şi industria energetică (+3,1%).

În luna noiembrie 2019, cifra de afaceri din industrie pe total (piaţa internă şi piaţa externă), în termeni nominali, a scăzut față de luna precedentă cu 6%. Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, cifra de afaceri din industrie a crescut cu 1,2%, relevă datele Institutului Național de Statistică (INS).

Scăderea de 6% a afacerilor față de octombrie 2019 se datorează scăderii cifrei de afaceri din industria prelucrătoare (-6,3%). Industria extractive a crescut cu 4,5% în luna noiembrie 2019 față de octombrie 2019.

În noiembrie 2019 comparativ cu octombrie 2019, pe marile grupe industriale scăderi au înregistrat: industria bunurilor de capital (-7,6%), industria energetică (-6,8%), industria bunurilor intermediare (-5,5%), industria bunurilor de uz curent (-4,0%) și industria bunurilor de folosinţă îndelungată (-3,9%).

Totodată, creșterea de 1,2% a cifrei de afaceri în luna noiembrie 2019 față de noiembrie 2018 se datorează creșterii înregistrate în industria prelucrătoare (+1,3%). Industria extractivă a scăzut cu 1,8%.

În luna noiembrie 2019, în comparație cu noiembrie 2018, pe marile grupe industriale creşteri au înregistrat: industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+9,5%), industria energetică (+5,2%), industria bunurilor intermediare (+4,2%) și industria bunurilor de uz curent (+2,5%). Industria bunurilor de capital a scăzut cu 4,0%

Știripesurse.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.