Reteaua Corect

ING: Aşteptările de creştere economică au scăzut la cel mai jos nivel din ultimii 4 ani

Scris de newsreporter in 31 iulie 2018 la 11:16, in Business. 229 vizualizari Intra in discutie Taguri2014, 4 ani, crestere economica, incredere, ING, raport, scazut shortlinkhttp://crct.ro/nt4O

În ciuda unei reveniri a moralului consumatorilor, încrederea în sectorul serviciilor a înregistrat cel mai redus nivel al ultimilor trei ani şi a tras aşteptările generale la cel mai scăzut nivel din septembrie 2014, arată o analiză publicată de ING Bank România, scrie Ziarul Financiar.

După ce a scăzut în cinci din cele şase luni ale primei jumătăţi a acestui an, trăgând un semnal de alarmă cu privire la creşterea economică bazată pe consum a României, încrederea consumatorilor a avut o creştere abruptă în luna iulie, fiind cea mai mare din acest an. Aşteptările consumatorilor cu privire la situaţia economică viitoare, precum şi cu privire la perspectivele mai bune de economisire au fost cu atât mai încurajatoare.

Planurile de a cumpăra bunuri cu valoare mare, precum o maşină, sau de a aduce îmbunătăţiri locuinţelor au înregistrat, de asemenea, o creştere, deşi planurile cu privire la achiziţionarea de locuinţe a rămas plafonată pentru al treilea trimestru, lucru ce sugerează că decelerarea economică s-a oprit.

Încrederea în sectorul construcţiilor şi al comerţului cu amănuntul a fost, de asemenea, în creştere. În construcţii, numărul mai mare de comenzi şi o perioadă de aşteptare mai mare au reuşit să compenseze dificultăţile întâmpinate în găsirea forţei de muncă, în timp ce în cazul comerţului cu amănuntul, îmbunătăţirea a venit aproape în totalitate din presupunerile mai optimiste pentru perioada următoare.

Industria, cel mai important sector după ponderea sa în indicele încredere, a scăzut în luna iulie din cauza stocurilor mai mari şi a nivelurilor scăzute ale comenzilor. Acest lucru arată că, fără o creştere semnificativă a activităţii economice din zona euro, industria românească se îndreaptă către rate mediocre de creştere.

 

Cel mai evident aspect al raportului a fost, însă, deteriorarea încrederii în sectorul serviciilor, care a ajuns la cel mai scăzut nivel din martie 2015. Scăderea este vizibilă pentru toate componentele sale, cu o reducere a cererii estimată pentru viitorul apropiat, în timp ce dezvoltarea afacerilor din ultimele trei luni a fost cea mai slabă din ultimii patru ani.

„În pofida unei stabilizări a ritmului de creştere în zona euro, România continuă să înregistreze niveluri de încredere dezamăgitoare. Cu toate acestea, nu considerăm datele actuale atât de negative pe cât par. Industria este, pentru moment, oarecum protejată de activitatea economică a zonei euro, în timp ce principala noastră preocupare - scăderea încrederii consumatorilor - a fost mult mai bună în iulie. Cu Parlamentul în vacanţă, o lună sau două de linişte politică ar putea contribui la atenuarea sentimentului de deprimare al consumatorilor”, notează autorii studiului.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.