Reteaua Corect

ING raportează o scădere dramatică a profitului net cu 40%

Scris de newsreporter in 08 Mai 2020 la 10:47, in Business. 593 vizualizari Intra in discutie TaguriING, profit, scadere shortlinkhttp://crct.ro/nw3M

Grupul ING Groep NV, cel mai mare grup bancar din Olanda, a raportat vineri o scădere dramatică a profitului net în primul trimestru, după ce provizioanele pentru acoperirea posibilelor pierderi s-au triplat în contextul pandemiei de coronavirus, informează Reuters, potrivit Știripesurse.ro.

În primele trei luni ale acestui an profitul net al ING a scăzut cu 40% până la 670 milioane euro, în condiţiile în care provizioanele pentru acoperirea posibilelor pierderi au urcat la 661 milioane euro, de la 207 milioane euro în perioada similară a anului trecut. Veniturile trimestriale au scăzut cu 1,4% până la 4,51 miliarde de euro, potrivit agerpres.ro.

"Pandemia de COVID-19 afectează în mod profund societatea şi economia din întreaga lume şi va continua să facă acest lucru pentru o anumită perioadă", a declarat directorul general de la ING, Ralph Hamers.

Grupul a precizat că rezultatele brute s-au îmbunătăţit în cazul principalelor divizii de retail banking din Olanda, Belgia şi Germania însă operaţiunile de wholesale banking au înregistrat scăderi din cauza ajustării negative a evaluărilor. Activitatea de creditare a crescut cu 12,3 miliarde euro în timp ce depozitele clienţilor au crescut cu 9,2 miliarde euro.

"Dată fiind incertitudinea din mediul actual vom fi nevoiţi să ne uităm cu atenţia la costuri pentru a ne asigura că cheltuielile noastre susţin în mod optim priorităţile noastre strategice şi alte zone importante", a subliniat Ralph Hamers.

ING România este parte a ING Group, instituţie financiară internaţională globală, care oferă servicii bancare unui număr de peste 34 de milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din peste 40 de ţări. Înfiinţată în 1994, ING Bank România este în prezent o bancă universală, oferind produse şi servicii tuturor categoriilor de clienţi - companii mari şi mici, instituţii financiare, mici antreprenori şi persoane fizice.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.