Reteaua Corect

Industriile si domeniile care fac acum cele mai multe angajari in Romania

Conform cifrelor comunicate de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, domeniile si industriile care au, in acest moment, cele mai multe locuri de munca disponibile sunt textilele, comertul si industria de masini si echipamente. In schimb, daca ne raportam la cifrele din piata de recrutare online, atunci top 3 domenii cu cele mai multe oferte de angajare in acest moment sunt vanzarile, customer service si industria de comunicare, transmite Money.ro

Somaj Somaj
Sursa imagine: adevarul.es.jpg

Potrivit ANOFM, in varful clasamentului industriilor care au acum cele mai multe pozitii vacante se afla textilele, si vizeaza candidati cu studii medii/profesionale. Astfel, peste 1.500 de locuri de munca sunt disponibile in industria textila, in saptamana 25 martie-31 martie. Pe pozitia a doua in clasamentul ANOFM al domeniilor cu cele mai multe joburi disponibile acum se afla vanzari/comert cu 385 de pozitii ofertate acum exclusiv pentru lucratorii comerciali. Pe locul trei se afla industria de masini, utilaje si echipamente, cu 326 de locuri de munca vacante exclusiv pentru muncitorii necalificati.

Cifrele din piata de recrutare online

Daca ne raportam in schimb la cifrele celor mai mari jucatori de pe piata locala de recrutare online – ejobs.ro, bestjobs.ro si myjob.ro – atunci domeniile cu cele mai multe oferte de angajare in acest moment sunt vanzarile, customer service si industria de comunicare. Dupa cum precizeaza Money.ro, pentru cele mai multe dintre aceste joburi se recruteaza candidati licentiati si cu experienta. Conform ejobs.ro, in domeniul vanzarilor sunt disponibile in prezent aproape 4000 de joburi, in cel al customer service, 3.187, si in industria de comunicare, 3.161.

1.

ANOFM pune la dispozitia romanilor peste 9.600 de joburi

Publicat in 26 martie 2011 la 17:04

In saptamana 25 - 31 martie 2011, 9.645 de locuri de munca sunt disponibile la nivel national, informeaza Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM). Vedeti ce posturi sunt cele mai cautate.

2.

Top 5 al celor mai ravnite joburi din Romania. Pe locul unu, postul de librar la Carturesti

Publicat in 07 martie 2011 la 11:21

Jobul de librar de Carturesti este in acest moment cel mai ravnit din Romania, , anuntul de angajare al companiei strangand peste 8.400 de CV-uri pe site-ul de recrutare eJobs. Romanii se mai bat in prezent pentru postul de director de magazin in cadrul retelei de discount Profi (7.000 de CV-uri) sau de responsabil dezvoltare clienti la Metro Cash & Carry (6.000 de CV-uri), transmite Realitatea.Net.

3.

Job-urile proaste afecteaza sanatatea mintala mai mult decat somajul

Publicat in 25 martie 2011 la 09:28

Un nou studiu ii atentioneaza pe cei care se arunca asupra primului loc de munca iesit in cale ca un job prost ii poate afecta, cel putin din punct de vedere al sanatatii mintale, mai mult decat somajul. Desi jobul respectiv ii poate ajuta sa iasa din impasul economic in care se afla, el poate arunca angajatul in bratele depresiei, transmite DC News.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.