Reteaua Corect

Industria, cu 6,5% sub nivelul din iulie 2019

Scris de newsreporter in 14 septembrie 2020 la 11:07, in Business. 376 vizualizari Intra in discutie Taguriindustrie, ins, iulie shortlinkhttp://crct.ro/nwF4

Producţia industrială (serie brută) a României a consemnat în luna iulie o creştere de 8%, ca serie brută, faţă de luna precedentă, pe fondul avansului înregistrat în toate sectoarele industriale, dar a rămas în continuare sub nivelul atins în perioada similară a anului trecut, înregistrând o scădere de 6,5%, scrie Ziarul Financiar.

Pe serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, producţia industrială a crescut în iulie cu 3,3% faţă de iunie 2020 şi a scăzut cu 9,9% faţă de iunie 2019, arată datele transmise luni de Institutul Naţional de Statistică.

În perioada ianuarie-iulie 2020, producţia industrială a fost mai mică cu 14,9% ca serie brută şi cu 15,7% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate faţă de perioada similară din 2019.

În luna iulie 2020, producţia industrială (serie brută) a crescut faţă de luna precedentă cu 8%, datorită creşterilor de 8,6% înregistrate în producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat,  în industria prelucrătoare cu 8% şi în industria extractivă cu 7,7%.

(Sursa:INS)

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a scăzut cu 6,5%, ca efect al scăderilor înregistrate în industria extractivă cu 10,4%, industria prelucrătoare cu 7% şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat cu 1,6%.

În primele şapte luni ale anului, producţia industrială (serie brută) a scăzut cu 14,9% faţă de perioada smilară a anului trecut, ca urmare a  scăderilor din industria prelucrătoare cu 16,5%, industria extractivă cu 11% şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat cu 6,2%.

(Sursa: INS)

Ziarul Financiar

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.