Reteaua Corect

Industria apasă pedala de acceleraţie: INS confirmă creşterea economică de 4,3%

Scris de newsreporter in 07 decembrie 2018 la 13:31, in Business. 352 vizualizari Intra in discutie Taguricrestere, crestere economica, industrie, ins shortlinkhttp://crct.ro/ntHT

Institutul Naţional de Statistică (INS) a confirmat vineri estimările publicate la jumătatea lunii noiembrie referitoare la creşterea economică de 4,3% pe seria brută şi de 4,1% pe seria ajustată sezonier, faţă de perioada similară a anului trecut, în timp ce raportat la T2 avansul a fost de 1,9%, scrie Ziarul Financiar.

Seria ajustată sezonier a Produsului intern brut trimestrial a fost recalculată ca urmare a revizuirii estimărilor pentru trimestrul al treilea, nefiind însă înregistrate diferenţe faţă de varianta publicată în 14 noiembrie, potrivit INS.

În perioada ianuarie-octombrie 2018, PIB a crescut cu 4,2%, atât pe seria brută cât şi pe seria ajustată sezonier, comparativ cu perioada similară a anului trecut.

La creşterea PIB în primele zece luni ale anului au contribuit aproape toate ramurile economiei, contribuţii pozitive mai importante având Industria (+1,1%), cu o pondere de 23,6% la formarea PIB şi al cărei volum  de  activitate s-a majorat cu 4,4%, comerţul cu ridicata şi cu amănuntul; repararea autovehiculelor şi motocicletelor; transport şi depozitare; hoteluri şi restaurante (+0,6%), cu o pondere de 18,4% la formarea PIB şi al căror volum de activitate s-a majorat cu 3,1%, agricultura, silvicultura şi pescuitul (+0,6%), cu o pondere mai redusă la formarea PIB (5,5%), dar care au înregistrat o creştere semnificativă a volumului de activitate (10,6%).

 

 

O contribuţie pozitivă semnificativă au avut-o impozitele nete pe produs (+1,0%), acestea înregistrând o creştere a volumului lor de 110,4%, potrivit datelor publicate de INS.

Construcţiile au avut un impact negativ la creşterea PIB (-0,2%) ca urmare a reducerii volumului lor de activitate cu 4,6%.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.