Reteaua Corect

IFO: Economia Germană va scădea probabil cu 6,6 la sută

Scris de newsreporter in 28 Mai 2020 la 10:41, in Business. 345 vizualizari Intra in discutie Tagurieconomie, germania, ifo, prognoza, scadere shortlinkhttp://crct.ro/nw9C

Economia Germană va scădea probabil cu 6,6 la sută în acest an și va crește cu 10,2 la sută anul viitor, potrivit celor mai recente estimări ale institutului IFO, informează Mediafax, potrivit Știriesurse.ro.

„Aceasta se bazează pe evaluarea sondajului ifo realizat în rândul companiilor în luna mai. În medie, participanții consideră cel mai probabil că afacerile lor vor reveni la normal în nouă luni ", spune Timo Wollmershaeuser, șeful de prognoze de la IFO.

„Aceasta înseamnă că, după o scădere accentuată de 12,4 la sută în trimestrul doi al anului 2020, economia ar trebui să se redreseze până la jumătatea anului viitor. Numai atunci producția de bunuri și servicii va atinge nivelul pe care l-ar fi atins fără criza de coronavirus”, adaugă Wollmershaeuser.

Cu toate acestea, prognoza depinde foarte mult de cât de repede afacerile companiilor revin la normal. În cel mai bun caz, companiile indică faptul că acest lucru ar putea dura în medie doar cinci luni. Producția economică ar scădea cu 3,9 la sută în acest an, iar creșterea anului viitor va atinge 7,4 la sută. În cel mai rău caz, cu o perioadă medie de normalizare de 16 luni, producția economică s-ar micșora cu 9,3 la sută în acest an și ar crește cu 9,5 la sută anul viitor. Recuperarea va fi apoi extrasă bine până în 2022.

În majoritatea sectoarelor economiei, companiile care au răspuns la sondajul ifo au declarat că situația lor de afaceri ar reveni cel mai probabil la normal în opt sau nouă luni. Este probabil ca ascensiunea să fie mai lentă în aviație, unde este de așteptat să dureze 16 luni. Cu toate acestea, agențiile de turism și operatorii de turism, companiile cu spații de cazare și restaurante și catering, precum și industria auto se așteaptă ca recuperarea să fie mai lentă decât media.

Noua prognoză a fost pregătită bazându-se pe presupunerea că coronavirusul este învins în următoarele luni, și că răspândirea acestuia poate fi limitată, precum și evitat un al doilea val de infecție.

Știriesurse.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.