Reteaua Corect

ȘI ABUZAȚI, ȘI CU BANII LUAȚI!

România a ajuns târfa Austriei în mandatele lui Iohannis: am returnat OMV și banii pe care i-a plătit pentru PETROM acum 20 de ani!

Alaltăieri am reclamat public faptul că guvernul Ciucă avea pe ordinea de zi prelungirea acordului de concesionare al Petrom-OMV pentru extracția de petrol și gaze până-n 2042, deși aranjamentul OMV cu statul român expiră abia în 2027 (Gușă: Herr Iohannis le mai face un cadou “verișorilor” săi austrieci de la OMV, l-a pus azi pe Ciucă să prelungească concesiunea pentru extracția de petrol și gaze până-n 2042!! Iar noi, PROȘTII, îi ceream să naționalizeze PETROM-OMV … - Solid News). Și alte instituții de presă au expus tărășenia, iar ieri purtătorul de cuvânt al guvernului a recunoscut că decizia se afla pe ordinea de zi a ședinței, dar a fost amânată in extremis. Presupunerea mea e că Iohannis, nefiind sigur că viitorul guvern Ciolacu va mai accepta să aprobe aberanta hotărâre de guvern ce favorizează OMV și păgubește statul român, l-a forțat pe Ciucă să impună acum decizia, care n-a mai fost însă în stare s-o facă, tocmai din cauza faptului că scandalul a fost expus de presă. 
Aseară, în emisiunea de la Realitatea Plus, profesorul Petrișor Peiu a descris la tablă în mod clar procedura prin care OMV a fost scutit de plata taxei de solidaritate, calculată conform deciziei UE la cca 1 miliard de euro. Iohannis a intervenit în procedura legislativă întorcând la Parlament legea ce viza plata taxei de către Petrom-OMV, oferindu-le astfel austriecilor posibilitatea de a-și publica bilanțul, scăpând astfel de plata taxei datorată statului român. Ulterior Parlamentul a votat din nou legea, dar cu prevederea referitoare la taxă modificată, OMV trebuind astfel să mai plătească doar o treime din miliardul de euro datorat. Astfel austriecii au fost scutiți de plata către statul român a cca 700 de milioane de euro, sumă care aproape coincide cu cea plătită de către OMV acum 20 de ani, când guvernul Năstase a dat Petrom-ul austriecilor. 
N-are rost să mai vorbesc despre felul și dimensiunea ilegalității operate, e clar pentru oricine că suntem în fața unei operațiuni de amploare prin care Iohannis și Parlamentul avantajează o companie străină, păgubind în mod fatal bugetul statului român. Nu există precedent pentru așa ceva în istoria păguboasă a deciziilor politice din România, dar cu siguranță nu are echivalent în nici o țară europeană. Austria, țara care ne-a nedreptățit și umilit în episodul refuzului aderării noastre la Schengen, despre care se vorbea public că trebuie pedepsită și boicotată, inclusiv printr-o naționalizare a Petrom-OMV, a fost în schimb cadorisită cu acești 700 de milioane de euro, și era cât pe ce să-i fie prelungită concesiunea petrolului și gazelor românești până-n 2042, austriecii dovedind astfel că micționează cu boltă pe România. De ce o fac? Pentru că pot și li se permite. De ce pot? Pentru că cel mai important agent de influență al lor este președintele României, căruia Parlamentul nostru n-a îndrăznit să i se opună. De ce Iohannis și Parlamentul nu se sinchisesc să desfășoare asemenea operațiune? Pentru că instituțiile statului ce i-ar putea bloca nu mai funcționează sub deviza ''Servim Patria'', iar cetățenii români au devenit o gloată dezorientată ce-și pot pune de azi o insignă pe care să scrie ''ȘI ABUZAȚI, ȘI CU BANII LUAȚI!''. La cât de tare ne-am îndobitocit, nu exclud ca mulți să prefere pentru insignă un fond de tip roșu-galben-albastru ...
Cozmin Gușă

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.