Reteaua Corect

Huawei primește o veste proastă de la vârful Uniunii Europene, în afacerea 5G

Scris de newsreporter in 28 decembrie 2019 la 13:58, in Business. 454 vizualizari Intra in discutie Taguri5g, huawei, UE shortlinkhttp://crct.ro/nvsN

Huawei este privită cu suspiciune de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în privința posibilității participării companiei chineze la construirea noilor rețele de telecomunicații de generația a cincea (5G) în Uniunea Europeană, scrie Startupcafe.ro.

"Dacă există riscuri ca datele cetăţenilor şi firmelor să fie afectate de reglementările privind noile sisteme de telecomunicaţii, atunci nu putem accepta acest lucru", a declarat Ursula von der Leyen, referindu-se la suspiciunile asociate companiei Huawei.

Infrastructura pentru sistemele de telecomunicaţii 5G şi 6G "reprezintă o tehnologie esenţială pentru fluxul de date în Europa", a subliniat Ursula von der Leyen, citată de publicaţia Der Spiegel, conform Mediafax.

Comisia Europeană urmează să propună în curând standarde legale pentru telecomunicaţii în Europa. "Unul dintre aceste standarde trebuie să fie ca firmele implicate în aceste tehnologii sensibile să fie independente, nu forţate de guverne să sustragă date", a insistat preşedintele Comisiei Europene.

În SUA, administraţia Donald Trump a impus limite privind colaborarea Huawei cu firme americane şi a îndemnat ţările aliate să adopte măsuri similare, invocând riscuri asupra siguranţei naţionale.

Washingtonul denunţă presupusa apropiere a Huawei de armata chineză, argumentând că fondatorul companiei chineze, miliardarul Ren Zhengfei, un simpatizant al Partidului Comunist, a fost ofiţer de telecomunicaţii în timpul stagiului militar.

Administraţia Trump a avertizat recent că ar putea revizui cooperarea cu naţiunile aliate care vor utiliza echipamente produse de firma chineză Huawei, pe fondul preocupărilor de securitate.

Compania Huawei, cel mai mare producător de echipamente de telecomunicaţii din lume, este monitorizată atent în Occident din cauza relaţiilor cu instituţiile guvernamentale din China. Statele Unite acuză că echipamentele Huawei pot fi utilizate de Beijing pentru activităţi de spionaj.

În 20 august 2019, și România a încheiat cu SUA un memorandum privind viitorul rețelelor 5G. În mod concret, Guvernul României și al SUA susțin nevoia respectării unor criterii criterii de evaluare riguroasă care ar trebui făcută furnizorilor de tehnologie 5G.

Astfel, evaluarea riguroasă a furnizorilor ar trebui să includă următoarele elemente:

- Dacă furnizorul este, în lipsa pârghiilor juridice, sub controlul Guvernului unui alt stat
- Dacă furnizorul are o structură a acționariatului transparentă
- Dacă furnizorul are o istorie de comportament corporatist etic și este supus unui regim juridic care impune practici corporatiste transparente. 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.