Reteaua Corect

HSBC cumpără Silicon Valley Bank din Marea Britanie. Costul tranzacției: 1 liră sterlină

Scris de newsreporter in 14 martie 2023 la 10:33, in Business. 220 vizualizari Intra in discutie TaguriHSBC, Marea Britanie, Silicon Valley Bank shortlinkhttp://crct.ro/nB1d

HSBC a achiziționat activele britanice ale băncii Silicon Valley, a anunțat luni Trezoreria Marii Britanii, scrie DCNews.

Potrivit anunțului, banii contribuabililor din Regatul Unit și depozitele clienților au fost protejate, protrivit Politico.

”Astăzi, Guvernul și Banca Angliei au facilitat vânzarea Silicon Valley Bank UK; acest lucru asigură că depozitele clienților sunt protejate", a declarat într-un comunicat cancelarul Jeremy Hunt, șeful trezoreriei Regatului Unit.

Depozitele din Marea Britanie ale băncii din California sunt estimate a avea o valoare combinată de 7 miliarde de dolari.

HSBC, care este cea mai mare bancă din Europa, a declarat:  ”La 10 martie 2023, SVB UK avea împrumuturi de aproximativ 5,5 miliarde de lire sterline și depozite de aproximativ 6,7 miliarde de lire sterline. Pentru exercițiul financiar încheiat la 31 decembrie 2022, SVB UK a înregistrat un profit înainte de impozitare de 88 de milioane de lire sterline. Capitalul tangibil al SVB UK este de așteptat să fie de aproximativ 1,4 miliarde de lire sterline. Calculul final al câștigului rezultat din achiziție va fi furnizat în timp util”.

 

Acordul ”a salvat astăzi sute dintre cele mai inovatoare companii din Marea Britanie”, a declarat Dom Hallas, directorul executiv al Coalition for a Digital Economy, care a fost printre cei care au condus sarcina pentru încheierea unui acord în weekend.

 

Preluarea va depăși decizia inițială a Băncii Angliei de a plasa SVB UK în insolvență, după o criză asupra creditorului, care a fost inițial stârnită de temerile legate de un deficit de miliarde de lire sterline din bilanţul companiei-mamă din SUA.

Banca americană a fost închisă, iar activele acesteia au fost confiscate de autorități vineri.

Achiziția – care a costat doar 1 liră sterlină – a urmat discuții peste noapte între Downing Street, Banca Angliei și șefii HSBC, inclusiv directorul executiv, Noel Quinn, în timp ce autoritățile s-au grăbit să protejeze finanțele celor 3.500 de clienți ai SVB UK.

DCNews

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.