Reteaua Corect

Herbert Diess pleacă de la conducerea grupului Volkswagen

Scris de newsreporter in 23 iulie 2022 la 10:30, in Business. 450 vizualizari Intra in discutie Tagurivolkswagen shortlinkhttp://crct.ro/nzUm

Grupul auto german Volkswagen trece printr-o schimbare majoră la vârf: Herbert Diess (63 de ani) pleacă din funcția de președinte al Consiliului de management, echivalentă cu cea de director general (CEO), iar vineri a și fost numit un înlocuitor, scrie Startup Cafe.

Consiliul de supraveghere al Volkswagen Group a decis vineri să-l numească pe Oliver Blume (54) în funcția de președinte al Consiliului de management, în locul lui Diess. Blume își va lua în primire postul de la 1 septembrie 2022 și va continua să conducă și subsidiara Porsche AG și după o posibilă listare a acesteia pe bursă.

Herbert Diess fusese numit la conducerea executivă a producătorului auto german în aprilie 2018. De profesie inginer, el a venit la VW în anul 2015, pe o poziție de membru al Consiliului de administrație al grupului și președinte al Consiliului de management al diviziei Volkswagen Passenger Cars. Anterior, Diess a activat la BMW, în diverse funcții de conducere.

Cariera lui Herbert Diess a fost marcată și de scandalul Dieselgate, izbucnit în 2015, în SUA. În 2019, procurorii germani i-au pus sub acuzare pe Diess și pe președintele Consiliului de supraveghere al Volkswagen Group, Hans Dieter Pötsch, pentru presupuse fapte de manipulare bursieră. Grupul auto a negat acuzațiile.

În ultimii ani, Herbert Diess a orientat Volkswagen către trecerea la mașinile electrice. Grupul și-a fixat ca țintă să ajungă, până în anul 2030, să-și asigure 70% din încasările europene numai din mașinile electrice.

Vineri, președintele Consiliului de supraveghere al grupului VW, Hans Dieter Pötsch, „i-a mulțumit lui Herbert Diess în numele întregului consiliu”, într-un comunicat oficial:

„În timpul mandatului său ca președinte al Consiliului de management al mărcii Volkswagen Passenger Cars și ca președinte al Consiliului de management al Grupului, Herbert Diess a jucat un rol cheie în progresul transformării companiei. Grupul și mărcile sale sunt viabile pentru viitor; capacitățile sale inovatoare și puterea de a obține câștiguri sunt consolidate. Domnul Diess și-a demonstrat, într-un mod impresionant, viteza și consecvența de a derula procese de transformare de anvergură. Nu numai că a condus compania prin ape extrem de turbulente, dar a implementat și o strategie fundamental nouă”.

 

Startup Cafe

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.