Reteaua Corect

Harta salariilor in retail: Lefurile pot depasi 5.000 de euro

Scris de Alina Olteanu in 04 aprilie 2011 la 09:47, in Business. 26 vizualizari 1 comentariu TaguriHARTA, monica dona, retail, salarii shortlinkhttp://crct.ro/neAY

In cazul retailului, salariile se mentin la aproximativ acelasi nivel din 2008, ele incepand de la 140 de euro pe luna, pentru o pozitie de muncitor necalificat si putand depasi 5.000 de euro in cazul pozitiilor de management. Pentru multe dintre posturile din retail se acorda totodata bonusuri din vanzari si comisioane care pot suplimenta substantial pachetul de beneficii, transmite Realitatea.Net.

Bani Bani
Sursa imagine: focus-energetic.ro.jpg

Veniturile salariatilor din retail cresc in functie de pozitia ocupata, de reponsabilitati si complexitatea postului. Salariul lunar al unui muncitor necalificat porneste de la 140 de euro, iar un casier aflat la baza ierarhiei poate castiga 250 de euro ca incepator si poate ajunge la 500 de euro dupa mai multi ani de experienta.“Salariile sunt nete, iar plafoanele de incadrare variaza in functie de marimea retailer-ului, a experientei angajatului, de complexitatea postului, dar si de numarul de angajati aflati in subordine”, a declarat Monica Dona, PR Manager in cadrul companiei de recrutare Lugera&Makler. Salariul unui merchandiser poate ajunge la 350 de euro net lunar, un decorator de vitrine poate castiga intre 600 si 850 de euro, iar salariul unui sef de raion pleaca de la 700 de euro in functie de marimea retailer-ului. “In ciuda scaderii retailului, salariile se mentin la aproximativ acelasi nivel din 2008, foarte putine companii operand scaderi salariale. Aceasta este in mare parte situatia retailerilor mai mici care au scazut salariile intre 10 si 20%”, a precizat Dona.

Dupa cum noteaza Realitatea.Net., middle managerii din retail pot castiga intre 800 si 2.000 de euro lunar. De pilda, salariul unui manager de departament este 800 de euro, un manager de magazin primeste un salariu de 1.100 de euro, in timp ce un area sales manager castiga pana la 2.000 euro lunar.

Potrivit datelor furnizate de companiile de recrutare, directorii din board au remuneratii fixe intre 2.000 si 3.500 de euro.  In cazul top managerilor, salariile depasesc 5.000 - 6.000 de euro, castigurile lor majorandu-se substantial prin bonusuri de performanta. “In ceea ce priveste plafoanele salariale acordate pentru executivii performanti, veniturile acestora s-au mentinut la un nivel competitiv, dat fiind deficitul de talente care exista in continuare in piata”, a mai mentionat Monica Dona. 

1.

CNP dezvaluie ce salarii vor avea romanii in 2014

Publicat in 31 martie 2011 la 15:50

Castigul salarial net mediu va fi in Romania de aproape 1.700 de lei in 2014, cu 15,3% mai mult decat in acest an, transmite Money.ro. Deasemenea, conform studiilor Comisiei Nationale de Prognoza, angajatii din Bucuresti-Ilfov vor avea si in 2014 cele mai mari salarii din tara.

Comentarii (1):
Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.