Reteaua Corect

Guvernul SUA dă Google în judecată pentru abuz

Scris de newsreporter in 25 ianuarie 2023 la 12:44, in Business. 268 vizualizari Intra in discutie Taguriabuz, google, guvern, judecata, proces antitrust, sua shortlinkhttp://crct.ro/nANg

Departamentul de Justiție al SUA a intentat marți un nou proces antitrust împotriva Google. Este al doilea proces în mai puțin de 2 ani împotriva gigantului tehnologic și primul proces antitrust din administrația Biden, relatează Știripesurse.

În cel de-al doilea proces caz federal pe rol împotriva gigantului tehnologic, Departamentul de Justiție al SUA împreună cu 8 procurori generali susține că afacerea de bază a Google ar trebui să fie închisă deoarece compania s-ar fi folosit de poziția sa dominantă în industria publicitară online pentru a elimina concurența.

Procesul urmărește ca Google să vândă o mare parte din produsele sale tehnologice de publicitate. Cea mai populară rețea de publicitate a companiei a înregistrat venituri de 7.9 miliarde de dolari în cel de-al treilea trimestru al anului 2022. În total, afacerea cu publicitate a Google a generat peste 54.5 miliarde de dolari din reclamele în motorul de căutare, pe Youtube, sau alte tipuri de reclame.

Procesul este o amenințare financiară importantă pentru compania care a redus deja din locurile de muncă. Este primul proces antitrust al Departamentul de Justiție al SUA împotriva unui gigant tehnologic în timpul administrației Biden.

Oficialii Departamentului de Justiție au descris acest proces ca fiind unul istoric ce reflectă strategia lor de a aplica mai dur legile antitrust. Procurorul general asociat Vanita Gupta a afirmat că practicile de publicitate online ale companiei au absorbit veniturile editorilor pentru propriul profit.

„Aceste acțiuni au slăbit internetul gratuit și deschis și au crescut costurile de publicitate pentru întreprinderi și pentru guvernul Statelor Unite, inclusiv pentru armata noastră”, a spus Gupta, relatează The Washington Post.

Cei 8 procurori care s-au alăturat procesului intentat de Departamentul de Justiție al SUA reprezintă California, Colorado, Connecticut, New Jersey, New York, Rhode Island, Tennessee și Virginia.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.