Reteaua Corect

GSP Power și ROMGAZ prezintă un nou concept în România

Scris de newsreporter in 12 septembrie 2020 la 11:31, in Business. 442 vizualizari Intra in discutie Tagurigas-to-power, GSP Power. romgaz, românia shortlinkhttp://crct.ro/nwEu

GSP Power împreună cu ROMGAZ prezintă un nou concept în România: “gas-to-power”, ce presupune construcția de centrale termoelectrice pe gaz, cu obiectivul de a crea o rețea de 1000 de MW instalați în sistem. Primul pas prezentat de cele două companii îl reprezintă construirea unei noi termocentrale electrice flexibile la Halânga, în județul Mehedinți, cu o putere instalată de 150 MW, alături de un parc fotovoltaic cu o capacitate de 50MW, relatează Știripesurse.ro.

Întreaga investiție este 100% privată. Centralele vor fi construite și operate de către cea mai nouă divizie a grupului GSP: GSP Power, membru GSP Holding.

Gabriel Comănescu, președinte și CEO Grup Servicii Petroliere: „Obiectivul nostru este să construim, să dezvoltăm și să operăm centrale eficiente și flexibile care să contribuie la asigurarea rezilienței și adecvanței sistemului electro-energetic românesc. Aici, la Halânga este un prim pas spre o rețea consolidată de centrale care vor produce, flexibil, 1.000 MW energie electrică, pentru România. Proiectul nostru transformă un teren contaminat într-o zonă care va genera energie verde. Vorbim despre o investiție 100% privată, românească, care poate fi materializată, de la primirea tuturor avizelor, în numai 12 luni.”

Citește și: Mărturia cutremurătoare a soției lui Emi Pian: ‘Totul a fost planificat. Ei și-au făcut planurile, și mi-au omorât bărbatul’

Adrian Volintiru, director general ROMGAZ: „Romgaz este printre cei mai importanți producători de gaz din Europa. Capacitatea noastră de a potența această producție este direct proporțională cu adaptarea la noile realități din piața europeană. Gazul este noul combustibil de tranziție către o integrare totală regenerabilelor în sistem. Halânga este proiectul perfect integrat în ambițiile naționale și europene de a dezvolta, pe termen lung, un sistem cu poluare redusă, care generează, alături de locuri de muncă pentru comunitate, cât și o sursă de energie verde în locul unui depozit de zgură și cenușă care poluează, constant, această zonă de ani de zile. ”

Vineri, 11.09.2020 a avut loc, în incinta termocentralei de la Halânga, evenimentul dedicat proiectului de construcție a unui nou ansamblu de energie, cu o capacitate combinată de 200 MW (150 MW termocentrală electrică flexibilă gaz + 50 MW parc fotovoltaic).

În cadrul evenimentului, la care au participat premierul Ludovic Orban, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de afaceri, Virgil Popescu și ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Lucian Bode, s-a semnat Memorandumul de Înțelegere între GSP Power și Romgaz cu privire la derularea proiectului.

Proiectul aduce un impact puternic pozitiv în Sistemul Energetic Național prin producția de energie în mod flexibil și cu poluare redusă.

Același proiect aduce însă avantaje importante pentru comunitatea din zona Drobeta Turnu Severin. Dacă în prezent peste 50 de mii de gospodării sunt afectate de poluarea cu cenușă și zgură din proximitatea municipiului, după finalizarea proiectului aceste 96 ha de teren contaminat se vor transforma într-un câmp fotovoltaic de 50MW, care va funcționa pe un teren ecologizat.

De asemenea, derularea unei investiții importante la Halânga are potențialul de a crea sute de noi locuri de muncă în zonă.

Știripesurse.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.