Reteaua Corect

Grupul CEZ va planta 10.000 de metri pătraţi de pădure

Scris de newsreporter in 08 martie 2021 la 12:53, in Business. 393 vizualizari Intra in discutie Taguriadopta un copac, cez, padure shortlinkhttp://crct.ro/nxuN

Grupul CEZ va planta 10.000 de metri pătraţi de pădure, în cadrul programului naţional "Adoptă un copac!", potrivit unui comunicat al companiei, remis, luni, AGERPRES și citat de Știripesurse.

Grupul CEZ întâmpină sezonul regenerării şi Ziua Internaţională a Femeii cu o nouă iniţiativă cu #energiepentrubine. Între 22 - 26 februarie, partenerele de business au fost invitate să adopte stilul care le dă energie şi să îşi activeze simţurile preferate. Cele 5 simţuri au fost completate de un al şaselea - bunătatea. 10.000 mp de pădure vor fi plantaţi de echipa programului naţional "Adoptă un copac!", ca urmare a alegerilor făcute, potrivit agerpres.ro.

Anterior, CEZ a donat 13.800 de mese calde grupurilor vulnerabile, acum a creat o experienţă senzorială, cu posibilitatea de a alege între a adopta 10 puieţi sau a activa unul dintre simţuri.

"Pentru noi, primăvara este sinonimă cu responsabilitatea faţă de mediu şi faţă de generaţiile viitoare. Anul acesta, partenerele noastre de afaceri ni s-au alăturat şi au adoptat 5000 de puieţi care vor fi plantaţi şi îngrijiţi de echipa ViitorPlus. Prin acţiunea noastră, România va fi mai bogată cu 10.000 mp de pădure", a declarat Ondrej Safar, CEO CEZ România.

"Grupul CEZ în România alături de Asociaţia ViitorPlus, prin programul de împădurire "Adoptă un Copac!", va planta o suprafaţă de 10.000 mp pentru reabilitarea unui teren într-o zonă aflată în aria de activitate a companiei. Împădurirea acestei suprafeţe se va face cu 5000 de puieţi de arbori forestieri din specii ce vor reabilita solul degradat şi vor îmbunătăţi calitatea mediului local, cât şi a traiului comunităţilor din zonă", a declarat Andreea Croitoru, manager "Adoptă un copac!".

Printre beneficiile de mediu şi sociale aduse de puieţii plantaţi se numără un aer mai curat, soluri stabile şi fertile, o biodiversitate mai mare, rezilienţă crescută a comunităţilor în faţa schimbărilor climatice şi a dezastrelor naturale aduse de acestea.

Grupul CEZ şi-a asumat cu mult timp în urmă un rol activ în menţinerea echilibrului ecologic, iar ultimul record a fost depăşit în anul 2019 când, alături de 250 de voluntari interni şi Ucenici Electricieni, au fost plantaţi 10 000 de puieţi în judeţele Vâlcea, Olt, Argeş şi Gorj.

Chiar dacă în această perioadă nu pot fi reluate campaniile tradiţionale de plantat cu voluntarii interni, amprenta CEZ asupra naturii continuă să fie şi mai vizibilă prin parteneriatele care asigură acest obiectiv. Alături de mediu, Grupul CEZ în România continuă să investească în proiecte care aduc bunăstare pe termen lung, comunităţilor locale, vizând domenii precum sănătate şi wellbeing, educaţie şi dezvoltare locală.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.