Reteaua Corect

Google, în centrul unui nou scandal

Scris de newsreporter in 29 noiembrie 2019 la 12:31, in Business. 90 vizualizari Intra in discutie TaguriAlphabet, companii, google, preturi, scandal shortlinkhttp://crct.ro/nvll

Un număr de 41 de servicii de comparare a preţurilor cumpărăturilor au cerut joi autorităţilor Uniunii Europene din domeniul concurenţei să ia măsuri împotriva Google, divizie a grupului Alphabet, pentru că nu respectă un ordin din 2017, care îi cere să ofere condiţii egale companiilor concurente, ceea ce le pune în pericol existenţa, transmite Reuters, scrie news.ro, potrivit Știripesurse.ro.

Este pentru prima oară când un grup atât de mare de companii s-a format pentru a cere comisarului pentru Concurenţă al UE Margrethe Vestager să ia noi măsuri împotriva Google.

Companiile afirmă, într-o scrisoare adresată lui Vestager, că Google, cel mai popular motor de căutare pe internet din lume, nu respectă un ordin din 2017 de a opri favorizarea propriului serviciu de comparare a preţurilor. Google a fost amendată lamomentul respectiv cu 2,4 miliarde de euro.

Semnatarii scrisorii provin din 21 de state membre, între aceştia aflându-se Idealo, al doilea mare serviciu de comparare a preţurilor produselor din Europa, parte a grupului Axel Springer, liderul polonez Ceneo, compania britanică Kelkoo, şi Foundem şi Heureka din Cehia.

”Vă abordăm pentru că firme ca ale noastre sunt puse în pericol de Google, care evită respectarea legii”, au arătat companiile în scrisoare.

Companiile afirmă că propunerea Google de a permite concurenţei să liciteze pentru spaţiu de publicitate în partea superioară a paginii de căutare nu a condus la creşterea traficului pe site-urile lor.

”Drept rezultat, tot mai multe servicii de comparare a preţurilor cumpărăturilor vor fi obligate de Google să iasă de pe piaţă”, afirmă companiile.

Scrisoarea nu menţionează şi ce remedii specifice ar trebuie aplicate.

Aproximativ 600 de companii participă în prezent la licitaţii pentru spaţiu de publicitate pe pagina căutărilor, a declarat în această săptămână Oliver Bethell, director pentru concurenţă la Google, în timpul unei conferinţe, citând acest fapt drept dovadă a creşterii concurenţei.

“Deoarece Google afişează serviciul său de comparare a preţurilor cumpărăturilor mai favorabil decât celelalte servicii concurente, abuzul identificat nu a fost oprit niciodată”, afirmă companiile în scrisoare.

La începutul acestei luni, Vestager şi-a exprimat îngrijorarea faţă de lipsa unui trafic semnificativ pe site-urile care concurează Google.

Știripesurse.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.