Reteaua Corect

Google deschide un nou centru la Bucureşti

Scris de newsreporter in 06 noiembrie 2019 la 11:55, in Business. 360 vizualizari Intra in discutie Taguribucuresti, centru, google, românia shortlinkhttp://crct.ro/nvel

Google a anunţat că face investiţii şi îşi extinde prezenţa în România, printr-un nou centru în Bucureşti, după ce recent a cumpărat producătorul american de brățări sport și ceasuri inteligente Fitbit, care are un centru de dezvoltare în Capitală. "Ne mutăm într-un birou mai mare", au declarat reprezentanţii Google, pentru StartupCafe.

Săptămâna trecută gigantul IT Google a anunţat achiziţia Fitbit. Tranzacția, care se va ridica la suma de aproximativ 2,1 miliarde de dolari, este așteptată să se finalizeze în anul 2020, în funcție de anumite condiții, inclusiv aprobarea acționarilor Fitbit și avizele reglementatorilor, a precizat producătorul de brățări sport și ceasuri inteligente.

De asemenea, Google a anunţat că face investiţii şi se extinde în România, după ce ieri, a apărut în presa economică locală că a închiriat un etaj din turnul de birouri Unirii View, dezvoltat de fostul pilot de raliuri Yves Weerts în apropiere de Piața Unirii din București, și vrea să inaugureze anul viitor un centru de cercetare, nota Profit.ro.

"Investim în România și căutăm să ne extindem în continuare. Ne mutăm într-un birou mai mare, dar nu avem mai multe detalii de anunțat acum", Gabriela Chiorean, purtătoare de cuvânt Google.

Fitbit a fost înființat în anul 2007, în SUA, de antreprenorii Eric Friedman, James Park și Aatu Nieminen. Compania este una dintre cele mai puternice de pe piața brățărilor electronice pentru fitness și în general în domeniul wearables - produsele purtabile digitale. În 2018, compania a avut vânzări de 1,5 miliarde de dolari.

În ianuarie 2017, Fitbit a cumpărat startup-ul românesc de ceasuri inteligente Vector Watch, pentru care americanii au scos din buzunar 15 milioane de dolari.
Vector Watch a fost deschis în anul 2015, de antreprenorii români Andrei Pitiș, Dan Tudose, Octavian Pătrașcu și Rareș Florea. Treptat, pachetul majoritar de acțiuni al Vector a fost  preluat de Gecad Ventrures, fond de investitii controlat de omul de afaceri Radu Georgescu. Alți investitori în firmă au fost 3TS Catalyst România, Mihai Popescu, Bogdan Vlad, Radu Apostolescu (fondator al magazinului online eMag). În total, Vector atrăsese investiții totale de circa 12 milioane de dolari până în ianuarie 2017, când a fost achiziționat de Fitbit pentru 15 milioane de dolari.

„De-a lungul anilor, Google a înregistrat progrese cu partenerii din domneiul wearables, cu Wear OS și Google Fit, dar vedem o oportunitate de a investi și mai mult în Wear OS, precum și de a scoate pe piață dispozitivele purtabile Made by Google”, a spus Rick Osterloh Senior Vice President, Devices & Services al Google, pe blogul companiei.

Startupcafe.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.