Reteaua Corect

Germania n-a abandonat complet ideea repornirii gazoductului Nord Stream 1

Scris de newsreporter in 04 aprilie 2023 la 10:32, in Business. 413 vizualizari Intra in discutie Taguriasigurari, germania, nord stream 1, Olaf Scholz, repornire shortlinkhttp://crct.ro/nB7H

Companiile germane de asigurări Allianz şi Munich Re au reînnoit acoperirea pentru gazoductul Nord Stream 1 controlat de Rusia, un semnal că o repornire în funcţiune conductei sabotate anul trecut nu este exclusă, au declarat pentru Reuters mai multe surse din apropierea acestui dosar, relatează Agerpres, potrivit HotNews.

Asigurarea oferită de două dintre cele mai mari companii germane de asigurări este vitală pentru orice viitor pe termen lung al conductei, care până la exploziile din septembrie 2022 era principala rută pentru livrarea de gaze naturale ruseşti în Europa.

Acţiunile asiguratorilor germani contrastează cu punctul de vedere oficial al Germaniei privind întreruperea legăturilor cu Moscova, dar una dintre sursele citate de Reuters a dezvăluit că Guvernul german nu s-a opus reînnoirii acoperirii pentru gazoductul Nord Stream 1.

Majoritatea investitorilor occidentali au decis să deprecieze valoarea participaţiilor lor la conducta Nord Stream 1. Rusia are o participaţie de 51% la Nord Stream 1, printr-o subsidiară a grupului energetic de stat Gazprom.

Guvernul german nu s-a opus reînnoirii asigurării gazoductului Nord Stream 1

Mai multe surse citate de Reuters au dezvăluit că unii dintre acţionarii germani de la Nord Stream 1 sunt favorabili cel puţin la ideea conservării conductei deteriorate de explozie, în eventualitatea în care relaţiile cu Moscova se vor îmbunătăţi.

Una dintre surse a dezvăluit că Berlinul a tolerat o astfel de abordare faţă de gazoductul Nord Stream 1, chiar dacă a spus în mod public că legăturile energetice cu Rusia au fost tăiate.

Poliţa de asigurare acoperă pagubele produse conductei şi aspectele legate de întreruperea afacerilor, a dezvăluit una dintre surse. Însă faptul că există o asigurare va facilita de asemenea orice reparaţii de care va fi nevoie pentru reluarea livrărilor de gaze via Marea Baltică spre Europa.

În timp ce importul pe cale maritimă de petrol şi produse petroliere din Rusia este interzis în conformitate cu sancţiunile impuse de Uniunea Europeană, importul de gaze naturale ruseşti este permis.

Cu toate acestea, Occidentul încearcă să găsească alternative la gazele ruseşti după ce Gazprom a tăiat livrările către țările care refuză să plătească importurile energetice din Rusia în ruble.

Importurile Europei de gaze naturale ruseşti au scăzut de la aproximativ 40% din consumul UE înainte de invadarea Ucrainei, la mai puţin de 10%.

Germania caută gaze naturale în alte părți

Un purtător de cuvânt de la Ministerul german al Economiei a spus că obiectivul este încetarea utilizării de gaze naturale provenite din Rusia sau alte părţi.

„Avem nevoie de mai multe energii regenerabile şi să devenim independenţi de importurile de combustibili fosili”, a spus purtătorul de cuvânt.

Cu toate acestea, mai mulţi oficiali şi politicieni germani au declarat pentru Reuters că există o minoritate care speră în continuare că gazoductul Nord Stream 1 poate fi repus în funcţiune, chiar dacă perspectivele ca acest lucru să se întâmple în viitorul apropiat sunt reduse.

„Există în continuare unii care urmează vechea logică cu privire la refacerea legăturilor energetice cu Rusia, după războiul din Ucraina”, a declarat Veronika Grimm, unul dintre experţii economici care consiliază Guvernul german.

HotNews

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.