Reteaua Corect

Generația lockdown caută cu disperare locuri de muncă

Organizația Mondială a Muncii a publicat un raport care arată că cea mai afectată parte din populație. Astfel, cei până în 29 de ani își caută cu disperare un loc de muncă, scrie Capital.ro.

Contracția economiei globale, din cauza pandemiei, va avea un efect asupra lumii muncii. Potrivit Organizației Mondiale a Muncii, 94% dintre lucrători trăiesc în țări în care au fost puse în aplicare măsuri de izolare care au avut un impact important asupra activităților productive.

Iar tinerii sunt cei care, pe termen mediu și lung, vor suferi cele mai grave efecte socio-economice. În Italia, mai mult ca în oricare altă parte, se arată într-un articol scris în publicația italiană Euronews.

Potrivit celui mai recent raport al Organizației Internaționale a Muncii, cea mai afectată este populația cu vârste cuprinse între 20 și 29 de ani, iar de la începutul lunii martie, unul din șase tineri și-au pierdut locul de muncă.

Viitorul celei care a fost numită deja generaţia lockdown riscă să fie compromis din cauza șocurilor sistemice legate de sectorul muncii. Iar părăsirea Italiei, o opțiune care până acum reprezenta o posibilă cale de evadare, în acest moment, având în vedere situaţia generalizată de criză, ar putea fi imposibilă.

Mii de tineri din România își caută un loc de muncă

Firmele de recrutări înregistrează cereri record din rândul celor care fie au rămas fără serviciu în ultimele patru luni, fie sunt obligaţi de situaţia financiară de acasă să se angajeze.
Printre ei sunt şi foarte mulţi tineri care până de curând aşteptau postul ideal, bine plătit şi cu ore puţine de lucru. Unii încep să renunţe la pretenţii pentru a avea un venit lunar sigur.

Mii de persoane din toată ţara, în special tineri, le cer consultanţilor de la firmele de recrutare sfaturi pentru a-şi găsi un loc de muncă. Dacă până acum la acest telefon sunau adulţi cu experienţă care aveau peste 45 de ani, acum cei cu vârste cuprinse între 18 şi 24 îşi cauta nerăbdători un serviciu.

Capital.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.