Reteaua Corect

Gazprom anunță Moldova că îi va tăia gazul dacă nu plătește până mâine

Scris de newsreporter in 19 ianuarie 2022 la 13:54, in Business. 327 vizualizari Intra in discutie Tagurigaze, Gazprom, Moldovagaz, Republica Moldova shortlinkhttp://crct.ro/nz1S

Gazprom a trimis o scrisoare către Moldovagaz că intenționează să sisteze livrările de gaze către R. Moldova. O declarație în acest sens a fost făcută de prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, în cadrul unei conferințe de presă, transmite Știri.md, potrivit Știripesurse.

„Vreau să vă informez că, ieri, Gazprom a trimis o scrisoare către Moldovagaz, prin care anunță că intenționează să sisteze livrările de gaze către R. Moldova în cazul neachitării integrale a consumului curent de gaze până la 20 ianuarie. Cu alte cuvinte, avem o scrisoare oficială prin care suntem înștiințați că există riscul real să fie tăiate livrările de gaze naturale.

Moldovagaz nu a reușit să găsească soluții pentru a achita integral și la timp consumul. Din păcate, Gazprom, în loc să vină cu măsuri pentru ca Moldovagaz să-și poată îndeplini măsurile contractuale față de consumatori și furnizori, amenință să-i lase fără gaze.

Menționăm că, în anii precedenți, Gazprom a permis ca Moldovagaz să acumuleze devieri negative pe perioada de iarnă, care erau achitate în următoarele luni.

Acum, când prețurile sunt anormal de mari, compania nu mai acceptă asemenea practici, chiar dacă prevederile contractuale au rămas aceleași. Guvernul consideră că există un risc real pentru securitatea energetică a țării”, a declarat prim-ministra Natalia Gavrilița.

Totodată, Natalia Gavrilița a anunțat că Guvernul convoacă în ședință Comisia pentru Situații Excepționale pentru a discuta situația excepțională pe piața gazelor naturale.

"Comisia va analiza situația formată pe piața gazelor naturale, iar la 15:00 va avea loc ședința Guvernului. Poziția mea va fi de a solicita Parlamentului instituirea Situației de Urgență în domeniul energetic. Mâine voi merge la Parlament să solicit acest lucru", a mai menționat Gavrilița.

Video pe Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.