Reteaua Corect

G7 alimentează inegalităţile din lume, avertizează Oxfam

Scris de newsreporter in 22 august 2019 la 09:30, in Business. 279 vizualizari Intra in discutie TaguriBiarritz, g7, inegalități, oxfam, summit shortlinkhttp://crct.ro/nuT0

Liderii ţărilor din grupul G7 ''favorizează activ inegalităţile din ţările lor şi din întreaga lume'', o dovadă în acest sens fiind creşterea diferenţelor între veniturile celor bogaţi şi ale celor săraci şi scăderea taxelor pentru bogaţi, atenţionează joi organizaţia internaţională Oxfam (Comitetul Oxford pentru Foamete), cu două zile înaintea summitului G7 de la Biarritz (sud-vestul Franţei), intitulat oficial 'Lupta contra inegalităţilor', transmite AFP potrivit Agerpres, citat de Știripesurse.ro.

'Inegalităţile privind veniturile s-au agravat în toate ţările G7 începând din anii '80. Cele mai sărace 20% din populaţia ţărilor G7 nu beneficiază, în medie, decât de 5% din totalul remuneraţiilor, în timp ce o cincime dintre cei mai bogaţi primesc aproximativ 45%'', potrivit unui raport al Oxfam. 

Potrivit ONG-ului internaţional, în pofida declaraţiei adoptate la Bari în 2017 în vederea combaterii inegalităţilor, G7 nu a reuşit să ia măsuri eficiente pentru reducerea diferenţelor de venituri dintre bogaţi şi săraci. 

În vederea reducerii acestor diferenţe, Oxfam cere ''planuri concrete cu o dată limită clară, introducerea unei rate a impozitului minime pentru toate ţările, fixată la un nivel ambiţios'' sau chiar investiţii ''în servicii universale publice şi gratuite''. 

De asemenea, Oxfam propune ''măsuri concrete pentru justiţie climatică'', în vederea reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră la nivel mondial şi subliniază necesitatea combaterii ''inegalităţilor de gen şi a celor economice'' şi importanţa integrării luptei contra inegalităţilor în strategiile de asistenţă pentru dezvoltare.

Sursa: Știripesurse.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.