Reteaua Corect

FT: Nissan a tăiat oficial orice legătură pe care o mai avea cu Carlos Ghosn

Scris de newsreporter in 08 aprilie 2019 la 11:50, in Business. 174 vizualizari Intra in discutie Taguriactionari, Carlos Ghosn, eliminare, Nissan shortlinkhttp://crct.ro/nuh2

Acționarii Nissan au votat luni eliminarea lui Carlos Ghosn din boardul companiei, înlăturând în mod oficial pe omul care a salvat și a condus constructorul japonez în ultimele două decenii, scrie Financial Times, potrivit HotNews.ro.

Într-o întâlnire care a durat circa trei ore și s-a desfășurat la un hotel din Tokyo și la care au participat mai mult de 4.000 de acționari, Hiroto Saikawa, directorul general al Nissan, și-a cerut scuze pentru ceea ce el a numit "un comportament fără precedent al unui executiv".

Voturile privind îndepărtarea domnului Ghosn și instalarea noului președinte al Renault, Jean-Dominique Senard, în consiliul de administrație al grupului japonez au trecut fără incidente.
Dl Ghosn fusese deja demis din funcția de președinte ca urmare a arestării din 19 noiembrie, dar a fost necesar un vot al acționarilor pentru a-l scoate oficial din companie.
Acționarii au renunțat luni cu furiela adresa conducerii Nissan și și-au exprimat nemulțumirea că domnul Saikawa și ceilalți directori au ignorat presupusele greșeli ale lui Ghosn timp de aproape un deceniu. Un investitor a cerut ca întregul consiliu să demisioneze, în timp ce alții l-au acuzat pe dl Saikawa de "lașitate" pentru faptul că nu a vorbit public mai devreme despre comportamentul lui Ghosn.

"Nu spunem că nu avem nicio responsabilitate. Luăm problema foarte în serios ", a spus domnul Saikawa. "Dar a fost foarte dificil să descoperi conduita greșită odată ce lucrurile au devenit un fel de cutie neagră".
"Nu suntem convinși că domnul Saikawa nu știa nimic despre abaterile lui Ghosn", a declarat Tomoyuki Kankura, un acționar în vârstă de 57 de ani. 

Dl Saikawa a reiterat că va rămâne în funcție până când criza va fi rezolvată iar relațiile Nissan cu Renault se vor stabiliza.

La rândul său, domnul Senard, care va deveni vicepreședinte al Nissan, se confruntă cu sarcina dificilă de recuperare a încrederii și de stabilire a structurii complicate a capitalului din cadrul alianței care include și Mitsubishi Motors.

AGA a avut loc la câteva zile după ce procurorii din Tokyo l-au reținut pe dl Ghosn pentru a patra oară, la doar o lună după ce a fost eliberat după cele 108 de zile de închisoare.

Dl Ghosn a declarat că este nevinovat și că toate "acuzațiile neîntemeiate" vin pe fondul eforturilor Nissan de a se opune fuziunii cu Renault. 
La AGA, reprezentanții Nissan au declarat că ancheta internă a găsit dovezi că domnul Ghosn a folosit bunuri ale companiei în scop personal și a reiterat că intenționează să-l dea în judecată pentru daune.
Greg Kelly, care a fost acuzat de conspirație alături de dl Ghosn, a fost, de asemenea, eliminat luni din consiliul de administrație al Nissan. Dl Kelly a negat și el acuzațiile aduse.
Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.