Reteaua Corect

Franța arată ce trebuie făcut: Amendă de 500.000.000 de euro pentru Google

Scris de newsreporter in 14 iulie 2021 la 11:00, in Business. 408 vizualizari Intra in discutie Taguriamenda, franta, google shortlinkhttp://crct.ro/ny7C

Google a fost amendată marţi cu 500 de milioane de euro de către autoritatea de reglementare a concurenţei din Franţa, pentru că nu a respectat un ordin de a negocia acorduri corecte cu publisherii de ştiri pentru utilizarea conţinutului lor, transmite CNBC, potrivit Știripesurse.

Autoritatea pentru Concurenţă a Franţei a anunţat că Google a încălcat o hotărâre din aprilie 2020 care a ordonat companiei să negocieze acorduri de licenţiere ”cu bună credinţă” cu editorii şi agenţiile de ştiri pentru orice reutilizare a conţinutului protejat prin drepturi de autor, scrie News.ro.

În ianuarie, Google a convenit un acord major de drepturi de autor digitale cu editorii francezi. Ca parte a acordului, compania a declarat că va negocia licenţe individuale cu membrii alianţei de presă din Franţa, care acoperă drepturile conexe şi accesul la un nou serviciu numit News Showcase.

Agenţia franceză pentru concurenţă a contestat acest lucru, spunând că acordul nu include o discuţie privind remuneraţia pentru utilizările actuale ale conţinutului acoperit de ”drepturile de vecinătate” pentru presă.

Autoritatea de reglementare a adăugat că Google a restricţionat sfera discuţiilor cu mass-media refuzând să includă utilizarea imaginilor de presă.

Amenda este cea mai mare impusă vreodată de autoritatea de reglementare în domeniul concurenţei din Franţa pentru eşecul unei companii de a respecta una dintre hotărârile sale, potrivit agenţiei franceze de ştiri AFP.

Instituţia a ordonat Google să prezinte editorilor o ofertă de remuneraţie pentru utilizarea conţinutului protejat în termen de două luni, în caz contrar riscând să se confrunte cu amenzi de până la 900.000 de euro pe zi.

Google a declarat că este ”foarte dezamăgită” de decizia de marţi.

Am acţionat cu bună credinţă de-a lungul întregului proces. Amenda ignoră eforturile noastre de a ajunge la un acord şi realitatea modului în care funcţionează ştirile pe platformele noastre”, a declarat un purtător de cuvânt al Google pentru CNBC.

Acesta a adăugat că, până în prezent, Google este singura companie care a anunţat acorduri privind drepturile de vecinătate.

Suntem, de asemenea, pe punctul de a finaliza un acord cu AFP care include un acord global de licenţiere, precum şi remunerarea drepturilor lor de vecinătate pentru publicaţiile lor de presă.”

Amenda record este cea mai recentă evoluţie a unei lupte în curs de desfăşurare asupra drepturilor de autor între giganţii tehnologici precum Google şi Facebook şi editorii de ştiri.

Franţa a fost prima ţară care a adoptat noi legi controversate ale UE referitoare la drepturile de autor, menite să ofere organizaţiilor de ştiri mai multe protecţii pentru a se asigura că sunt compensate în mod echitabil pentru răspândirea fragmentelor de conţinut online.

Franţa nu este singura ţară care se ocupă de Google cu privire la compensaţiile pentru organizaţiile de ştiri.

Australia a solicitat anul trecut Google şi Facebook să plătească mijloacelor de informare în masă pentru dreptul de a le afişa articolele. Facebook a refuzat iniţial, restricţionând la un moment dat australienilor să vizualizeze sau să partajeze conţinut de ştiri, înainte de a ajunge la un acord cu guvernul.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.