Reteaua Corect

Fost șef ANAF, despre 'explozia creșterii economice' anunțate de Cîțu

Scris de newsreporter in 06 august 2020 la 11:50, in Business. 455 vizualizari Intra in discutie Tagurianaf, cîțu, crestere economica, Gelu Diaconu shortlinkhttp://crct.ro/nwtR

Gelu Diaconu, fost președinte ANAF în perioada 2013-2016, în prezent membru Pro România, desființează ideea revenirii „în V” a economiei, și a „exploziei creșterii economice” anunțate de ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu. Diaconu afirmă că este vorba despre o creștere conjuncturală a consumului după perioada de izolare, care nu se reflectă în dinamica încasărilor bugetare și care va dispărea din cauza crizei, relatează Știripesurse.ro.

„Idei puține și fixe. Obsesia "V-ului"

În timp ce toți experții anticipează o cădere economică severă anul acesta, generată de pandemie și de măsurile haotice luate de guvernanți, urmată de o incertă creștere economică anul viitor, ministrul Cîțu continuă lauda de sine.

Cifra de afaceri cu amănuntul ar fi crescut față de aceeași perioadă a anului trecut datorită măsurilor înțelepte promovate de guvernul său! Și, adaugă el en fanfare, guvernul "pregateste economia pentru o EXPLOZIE a creșterii economice în 2021". Astfel, cu exaltarea cunoscută a identificat și primul "V" într-un grafic prea puțin relevant ca semnificație.

În fapt, am avut o cădere abruptă în trimestrul 2 a tuturor indicatorilor macro (cu excepția inflației și parțial a deficitului comercial) datorată și contextului internațional. In luna iunie însă, ca urmare a relaxării măsurilor, populația a cumpărat masiv, în principal produse nealimentare. Așadar vorbim despre o creștere CONJUNCTURALA a comerțului cu amănuntul, care se va diminua consistent în perioada următoare drept consecință a inhibării consumului generat de criza economică.

Că lucrurile stau așa și nu altfel ne arata și dinamica încasărilor bugetare pe luna iulie care nu reflectă presupusul reviriment al comerțului cu amănuntul din luna iunie, nici măcar la nivelul impozitelor indirecte principale, TVA și accize. Din contră, încasările - mai ales cele provenite de la marii contribuabili - înregistrează în luna iulie un minim istoric.

Dar propaganda lucrează cu turația la maxim pentru cei săraci cu duhul. "V"-ul lui Cîțu cred că provine de la cuvântul "vedenii"!!!„, scrie Gelu Doacnu pe Facebook.

Știripesurse.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.