Reteaua Corect

Foame de bani - ANAF a declanșat `Operațiunea Jaful`

Printre festivisme, bilanțuri și mărări de salarii și pensii anunțate de guvern își face loc o grozăvie. Mulți români au primit în ultima săptămână scrisori de la Agenția Națională de Administrare Fiscală prin care erau înștiințați că s-au emis Decizii de plată pe numele lor sau ale firmelor pe care le dețin s-a pus poprire pe diferite sume pentru amenzi sau tot felul de sancțiuni neachitate în anii anteriori - 2016 și 2017, relatează Știripesurse.ro, în exclusivitate.

Într-o țară normală o asemenea operațiune este una obișnuită dacă cel care a primit amenda nu a și achitat-o. Numai că cei care au primit asemenea scrisori și-au dat imediat seama că era vorba de sancțiuni care au fost achitate la timp și care acum erau declarate neachitate prin adresa ANAF.

Și de aici începe ”distracția”. Persoanele fizice și administratorii de firme încep un adevărat pelerinaj pe la sediile ANAF pentru a încerca să dovedească aberația. Cel mai ieftin ieși când stai la coadă regulamentar și le arăți dovada plății - îți este comunicat sec faptul că e vorba de o greșeală sau că ”așa ne arată în sistem”. Mai grav este atunci când deși obligația este achitată ești pus în situația să o mai plătești încă o dată pentru că nu au cum să dovedești plata anterioară (cine s-a gândit că după doi ani cineva își spune că o amendă plătită de ex nu este plătită).

”Operatiunea” stupidă are loc în condițiile în care evaziunea fiscală este în floare și Ministerul Finanțelor și ANAF nu mișcă nimic - scanerele cumpărate și nepuse în funcțiune la vămile de pe graniță sau cele interioare fac ca zilnic paguba la bugetul statului să crească în ritm alarmant. Neoficial ea este cotată la o valoare de 30-40 de milioane de EURO/zi

Surse din cadrul Ministerului de Finanțe susțin pentru STIRIPESURSE.RO că este vorba de un act deliberat al Fiscului în speranța adunării de sume suplimentare la buget. Până la ora publicării acestei știri reprezentanții ANAF nu au putut fi contactați pentru un punct de vedere.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.