Reteaua Corect

FMI: "Prelungita incertitudine" din Catalonia poate diminua încrederea în Spania

Fondul Monetar Internațional a avertizat vineri că "o prelungită incertitudine" în Catalonia "ar putea afecta încrederea și deciziile de investiții" în Spania (EFE), subliniind totodată "puternicele perspective" solide pentru economia spaniolă, relatează agenția EFE, consultată de Agerpres.

"Deși perspectivele noastre pentru economia spaniolă sunt solide, tensiunile prelungite și incertitudinile în legătură cu Catalonia ar putea afecta încrederea și deciziile de investiții", a declarat Andrea Schaechter, șeful misiunii instituției financiare pentru Spania, la prezentarea raportului anual privind economia spaniolă.

FMI va publica marțea viitoare noile previziuni de creștere pentru Spania, la reuniunea anuală ce va avea loc la Washington. În iulie, previziunile FMI au fost de 3,1% pentru 2017 și de 2,4% pentru 2018.

Schaechter, a remarcat, într-o conferință telefonică, "recuperarea de succes" a economiei Spaniei după profunda recesiune și a subliniat că produsul intern brut a revenit în prima jumătate a anului 2017 la nivelurile anterioare declanșării crizei.

Printre motivele acestei reveniri susținute, cu o rată de creștere anuală de peste 3 % în ultimii trei ani (inclusiv 2017), Fondul a menționat "reformele structurale adoptate, limitarea salariilor și, în consecință, reducerea costurilor pentru creșterea competitivității, condițiile monetare și externe favorabile și recenta relaxare fiscală".

Totuși, a remarcat persistența unor probleme importante, precum nivelul mare al datoriei, de circa 100 % din PIB, un nivel ridicat al șomajului structural, precum și îmbătrânirea populației, care contribuie la presiunile fiscale.

"Șomajul a scăzut la cel mai redus nivel din ultimii șapte ani, dar, cu o rată de 17,2 %, încă se numără printre cele mai ridicate din Europa, cu semnificative componente privind șomajul în rândul tinerilor și cel de lungă durată", se menționează în raportul FMI.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.