Reteaua Corect

FMI lansează un nou avertisment: „Mişcări subterane periculoase” ameninţă economia globală

Scris de newsreporter in 10 octombrie 2018 la 11:46, in Business. 357 vizualizari Intra in discutie Taguriavertisment, economia globala, FMI, miscari subterane, raport shortlinkhttp://crct.ro/ntqa

Într-un raport despre starea sistemului bancar şi a pieţelor, FMI avertizează că există „mişcări subterane periculoase” care ameninţă economia globală, şi că, deşi băncile sunt mai sigure decât în urmă cu zece ani, au apărut noi riscuri, scrie Ziarul Financiar.

Tensiunile comerciale şi inegalităţile au crescut, avertizează instituţia, în Financial Stability Report, iar amplificarea conflictelor comerciale pot afecta în mod semnificativ creşterea economică globală. Alte ameninţări, de genul Brexit, pot afecta şi ele pieţele. FMI crede că ieşirea Marii Britanii din UE fără încheierea unui acord poate duce la o fragmentare a pieţei monetare europene şi la o circulaţie defectuoasă a fondurilor financiare în sistem, sugerând Băncii Angliei să fie pregătită pentru a tipări bani, dacă este nevoie.

Raportul este al doilea, în 24 de ore, în care FMI avertizează asupra stării finanţelor mondiale, după ce în "World Economic Outlook" a redus prognozele de creştere globală, invocând aceleaşi dispute comerciale.

FMI mai recomandă guvernelor să evite încercările de a renunţa la reglementările bancare instituite după criza financiară din 2008, pentru a evita declanşarea unei noi perioade de criză. Preşedintele american Donald Trump a adoptat deja o serie de prevederi legislative care abrogă regulile bancare pentru micile instituţii, argumentând că aceestea împiedică băncile să crediteze companiile.

FMI avertizează şi investitorii de pe piaţa de capital, care beneficiază de cea mai bună evoluţie a bursei din istorie, situaţie care s-ar putea sfârşi într-un nou şoc.

Pieţele ar mai putea avea de suferit din cauza creşterii dobânzilor şi reducerea relaxării cantitative.

„Cu toate acestea, în pofida tensunilor comerciale şi a normalizării continue a politicilor montare în economiile avansate, pieţele financiare mondiale au rămas în expansiune şi par să ignore riscul unei căderi bruşte”, arată documentul prezentat la reuniunea anuală a FMI şi a Băncii Mondiale, ce are loc în Bali, Indonezia.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.