Reteaua Corect

FMI şi OMS le cer liderilor lumii să dea prioritate cheltuielilor din domeniul medical

Scris de newsreporter in 04 aprilie 2020 la 11:01, in Business. 799 vizualizari Intra in discutie Taguricheltuieli, coronavirus, covid-19, FMI, lideri, OMS shortlinkhttp://crct.ro/nvUP

Fondul Monetar Internaţional şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii au cerut vineri liderilor statelor în curs de dezvoltare să dea prioritate plăţii personalului medical, achiziţiei de echipamente de protecţie şi celorlalte cheltuieli din domeniul medical, în răspunsul lor la pandemia de COVID-19, transmite Reuters, anunță AGERPRES, potrivit Știripesurse.ro.

Într-un editorial comun publicat în cotidianul britanic Telegraph, directorii celor două instituţii financiare internaţionale au subliniat că dobândirea controlului asupra crizei coronavirusului este o condiţie necesară pentru relansarea economiei mondiale şi de acea este vital să fie stabilit un echilibru corect în cheltuielile de urgenţă.

"Apelul nostru comun către factorii de decizie, în special din economiile emergente şi în curs de dezvoltare, este acela de a recunoaşte că protejarea sănătăţii publice şi readucerea oamenilor la locul de muncă merg mână în mână", au scris directorul FMI, Kristalina Georgieva şi directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus. "Pe măsură ce finanţarea ajunge în ţările care au nevoie, rugămintea noastră este ca cheltuielile medicale să fie plasate în fruntea listei de priorităţi", subliniază cei doi directori.

Potrivit calculelor Reuters, peste un milion de oameni sunt infectaţi cu COVID-19 şi peste 53.000 de persoane au decedat la nivel global.

Georgieva şi Tedros au subliniat că aceste cheltuieli medicale sunt cruciale pentru a proteja oamenii de pandemie şi ar trebui însoţite de măsuri destinate reducerii şomajului, diminuării insolvenţelor şi consolidării economiilor devastate de măsurile de carantină. Transferul de numerar, subvenţionarea salariilor, majorarea ajutoarelor de şomaj şi alte măsuri de acest fel ar trebui să se adauge, şi nu să înlocuiască, cheltuielile medicale şi nici campaniile de conştientizare publică privind spălatul pe mâini, susţin cei doi directori.

Acest lucru este vital având în vedere faptul că în multe ţări sistemele medicale erau nepregătite precum şi din cauză că măsurile de păstrare a distanţei sociale sunt imposibil de respectat în aglomerările urbane, precizează Georgieva şi Tedros.

FMI a informat că a primit cereri pentru acordarea de finanţare de urgenţă în valoare de aproximativ 20 de miliarde de dolari, de la un număr fără precedent de 85 de ţări, adăugând că a început să elibereze primele fonduri unor ţări precum Kârgâstan, Honduras şi Rwanda. Fondul a adăugat că intenţionează să îşi dubleze fondurile de urgenţă până la 100 miliarde dolari, iar statele membre au luat măsuri pentru a consolida capacitatea totală de creditare a FMI până la 1.000 de miliarde de dolari.

La rândul său, consiliul de administraţie al Băncii Mondiale a anunţat joi că a acordat fonduri de urgenţă în valoare de 1,9 miliarde dolari pentru măsurile de răspuns la coronavirus din 25 de state în curs de dezvoltare, mai mult de jumătate din fonduri fiind alocate Indiei.

Știripesurse.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.