Reteaua Corect

Florin Cîțu, reacție la prognoza Fitch: Înrăutățirea perspectivei este un avertisment clar

Scris de newsreporter in 18 aprilie 2020 la 11:35, in Business. 572 vizualizari Intra in discutie TaguriFitch, rating, românia shortlinkhttp://crct.ro/nvYz

Fitch confirmă ceea ce am spus, susține ministrul Finanțelor Florin Cîțu, după ce agenția a prognozat că deficitul guvernamental al României se va agrava până la 8% din PIB în 2020, ca urmare a unei aşteptate scăderi a veniturilor în contextul pandemiei de COVID-19, urmând ca în 2021 să se reducă la 4,2% din PIB pe fondul revenirii activităţii economice

 „Înrăutățirea perspectivei este un avertisment clar dat de agenția de rating populiștilor din Parlament”, mai spune Cîțu, potrivit stiripesurse.ro.

„Agenția de rating Fitch A PĂSTRAT rating-ul României dar a scăzut perspectiva.

În condițiile crizei prin care trece astăzi economia globală PĂSTRAREA rating-ului arată ÎNCREDEREA pe care o are agenția de rating în măsurile luate de acest guvern.

Înrăutățirea perspectivei este un AVERTISMENT CLAR dat de agenția de rating populiștilor din Parlament.

În comunicat Fitch confirmă ceea ce am spus. Este ușor să faci un deficit mare pe hârtie dar problemele pot apărea la finanțare dacă deficitul este crescut fară să se prezinte sursele de finanțare.

De aceea am spus mereu că cel mai periculos lucru pentru stabilitatea economică a României în aceste momente este populismul manifestat în Parlament de inițiative legislative votate de TOATE partidele de opoziție. Proiecte care fară nicio fundamentare REDUC veniturile și CRESC cheltuielile bugetului de stat. Niciunul din aceste proiecte nu spune de unde vine finanțarea pentru un deficit mai mare. Sunt intitiative legislative care tranzacționează în cel mai cinic mod sănătatea romanilor și stabilitatea economică pe câteva voturi. Iar agenția de rating îi SANCȚIONEAZĂ pe acești populiști cinici din Parlamentul României.

Asa cum am spus, am grija ca plata tuturor cheltuielilor bugetului general consolidat sa se faca LA TIMP. Sunt în fiecare zi în discuție cu actorii de pe piețele financiare pentru a mă asigura că finanțăm deficitul bugetar la cele mai bune costuri în contextul economic actual. Orice creștere nefundamentata a deficitului bugetar poate pune în pericol acest ehilibru.

În același timp agenția de rating confirmă și scenariul de revenire al economiei în "V"”, scrie Florin Cîțu pe Facebook.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.