Reteaua Corect

Firmele de curierat sunt câștigătorii crizei: iată cifrele

Scris de newsreporter in 27 iunie 2020 la 10:59, in Business. 463 vizualizari Intra in discutie Taguricriza, curierat, firme shortlinkhttp://crct.ro/nwi3

DPD România raportează o creștere de 36% a cifrei de afaceri în luna mai 2020, marcată de starea de urgență și apoi de cea de alertă, față de luna mai a anului trecut. Potrivit cifrelor, compania, care face parte din DPD Group, cea mai mare rețea rutieră de livrare a coletelor din Europa, a înregistrat și o creștere de 28% pe segmentul livrărilor internaționale, în condițiile în care cele mai multe țări europene s-au aflat în lockdown. Bucureștenii, locuitorii din Baia Mare, Timișoara, Cluj Napoca, Târgu Mureș, Bacău și Onești au trimis cele mai multe colete internaționale în această perioadă, relatează HotNews.ro.

În total, în lunile de pandemie, livrările internaționale ale DPD România au trecut de o jumătate de milion de colete. Doar în luna mai, livrările internaționale au marcat o creștere de 23% față de aceeași perioadă a anului trecut. Greutatea medie a unui colet a fost de 5 kilograme, ceea ce înseamnă că DPD România a livrat in Europa colete cu greutate totala de peste 2500 de tone, în lunile de pandemie.
„Serviciile de curierat și transporturile reprezintă coloana vertebrală a economiei locale și internaționale și au demonstrat în această perioadă că sunt esențiale pentru populație. DPD România, în calitate de expert în livrări, a avut un rol important în menținerea relației vitale dintre companii și consumatori, a declarat Karla Codrea, CEO DPD România.
Principalele produse expediate internațional pe segmentele B2C prin intermediul DPD România, au fost electronicele (9,79%), piese auto (9,21%), cosmetice (8,91%), textile (7,71%), diverse (4,42%), birotică și papetărie (3,66%), documente (3,59%).

În ceea ce privește expedierile internaționale făcute de persoane fizice, în top se află produsele textile (14,14%), cosmeticele (9,72%), îmbrăcămintea (7,59%) și produsele electronice (6,66%).
Bucureștenii sunt românii care au făcut cele mai multe livrări internaționale în vreme de pandemie (18%). Ei sunt urmați de locuitorii din Baia-Mare și Timișoara (3%), Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Bacău și Onești (2%).
Țările cu cele mai multe livrări internaționale în perioada pandemiei au fost Germania (30,72%), Italia (14,44%), Marea Britanie (11,34%), Franța (10,05%), Austria (8,36%).
Compania de curierat DPD România, face parte din DPD Group, cea mai mare rețea internațională de livrare a coletelor din Europa, din care face parte. DPD România este activă pe piața locală din 2008, după preluarea Pegasus Courier. Are peste 1.200 de angajați (inclusiv francizele) și peste 10 milioane de colete livrate anual. DPD efectuează livrări la cele mai mici prețuri în toate țările Uniunii Europene.

HotNews.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.