Reteaua Corect

Sefii vor sa muncesti peste program. Daca nu mori intre timp, iti vor multumi pentru efort

Scris de A E in 21 iulie 2010 la 16:07, in Companii. 32 vizualizari Intra in discutie Taguriangajatori, ore suplimentare, performanta, plata shortlinkhttp://crct.ro/n5gj

Practica orelor suplimentare este agreata de angajatori si incurajata printre angajati. Efectul imediat: performerii vor sta mai mult la lucru si in acest timp vor munci mai mult, iar angajatii paraziti vor bifa programul de lucru, fara a obtine insa vreun rezultat.

Povestea are final abrupt pentru primii: munca peste program intr-un ritm sustinut duce la epuizare si uneori la moarte. Intr-un scenariu mai optimist, performerii care supravietuiesc acestui ritm accelerat sunt recompensati cu un “multumesc” pentru efortul depus.

Daca masori performanta unui angajat dupa un set de obiective care pot fi atinse in timpul programului de lucru, dar salariatul are nevoie de mai mult timp pentru a-si indeplini targetul impus, atunci angajatorul considera ca orele care depasesc norma agreata de opt ore sunt un indicator relevant ca salariatul este ineficient, explica Sorin Faur, director consultanta Resurse Umane si coordonator regional la BDO Balkans, (pozitie din care coordoneaza activitatile de resurse umane ale firmei de audit si consultanta din sapte tari).

Dar, in realitate, este foarte greu sa evaluezi corect cat timp dureaza o activitate. “Nimeni nu stie cu adevarat si de la inceput, cat ar trebui sa dureze anumite procese. Ceea ce pentru unii este putin prea mult, pentru altii este inca prea putin. Exista un mix de situatii si contexte, toate relativizate de perceptia personala asupra a ceea ce inseamna suportabil”, spune Sorin Faur.

Din cauza conditionarilor financiare, din ambitie sau pentru ca mizeaza totul pe munca, unii angajati sunt dispusi sa lucreze peste prgramul normal. Acestea sunt cele trei categorii mari de motive care determina salariatii sa accepte orele suplimentare. In realitate, toate motivele se regasesc in configuratii diferite la angajatii care accepta aceasta practica.

“Unii au nevoie disperata de mai multi bani si oricat de putin in plus ii ajuta, motiv pentru care se sacrifica direct si constient: pentru familie, pentru o casa, pentru studii de exemplu”, spune Sorin Faur. Mai sunt si angajatii ambitiosi care vor sa evolueze rapid si ca sa atinga acest obiectiv ard etape.

Cititi mai departe pe Money.ro.

A.E.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.