Reteaua Corect

Raport Ernst&Young: Austeritatea lui Boc poate duce Romania in situatia Greciei

Scris de A E in 24 iunie 2010 la 16:54, in Finante-Banci, Opinii. 3268 vizualizari Intra in discutie Taguriausteritate, criza, ernst&young, grecia shortlinkhttp://crct.ro/n4yi

Evoluţia incertă a ţărilor din zona euro, cumulată cu măsurile de austeritate luate de cabinetul Boc, ar putea face ca România să intre într-o criză de tip grecesc, cred analistii Ernst&Young.

Evoluţia incertă a ţărilor din zona euro, cumulată cu măsurile de austeritate luate de cabinetul Boc, ar putea face ca România să intre într-o criză de tip grecesc, cred analistii Ernst&Young. Potrivit raportului "Eurozone Forecast", chiar dacă guvernul va respecta acordul cu FMI şi in ciuda perspectivelor de creştere pentru anul 2011, riscurile pentru economia Romaniei rămân importante şi rezistenţa populaţiei ar putea să arunce ţara pe orbita Greciei.

"Planurile de reducere a salariilor bugetarilor cu 25%, a pensiilor cu 15%, precum şi a locurilor de muncă din sectorul public cu peste 250.000 în următorii ani, se confruntă cu o opoziţie masivă din partea oamenilor care vor fi afectaţi, dar guvernul a supravieţuit unei motiuni de cenzură cu aceasta tema în parlament. Punerea în aplicare a acestor măsuri de austeritate este o pre-condiţie pentru viitoarele tranşe de la UE / FMI în cadrul pachetului de sprijin economic, dar grevele se profilează in continuare la orizont", se arata in document, noteaza Money.ro.

"După începutul slab al acestui an, acum se pare că PIB-ul se va contracta cu circa 1,5% în 2010. Totuşi, riscurile rămân semnificative, deoarece rezistenta la măsurile de austeritate ridică spectrul unei crize de tip grecesc deasupra deficitului bugetar şi datoriei publice a ţării", scriu cei de la Ernst&Young.

Documentul mai arata ca PIB-ul Romaniei ar putea să crească din nou în T2, după contracţia severă de anul trecut şi cea înregistrată în primul trimestru al acestui an, pe fondul unei bune evoluţii a industriei. "Cu toate acestea, cu o capacitate neutilizată mare şi încrederea mediului de afaceri la cote scăzute, o revenire a investiţiilor in mijloace fixe este puţin probabil să apară până la sfârşitul acestui an", estimeaza analistii.

 

A.E.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.