Reteaua Corect

FMI vede economia Romaniei in crestere cu 3,6% in 2011

Scris de A E in 25 iulie 2010 la 19:19, in Finante-Banci. 171 vizualizari Intra in discutie Taguricrestere, criza, economie, FMI shortlinkhttp://crct.ro/n5hL

Produsul Intern Brut (PIB) al Romaniei va inregistra, in 2010, o usoara scadere de 0,5% si o crestere pozitiva de 3,6% in a doua parte a lui 2011, urmand o stabilizare la o rata de crestere de 4 - 4,5% pe termen mediu, potrivit rapoartelor intocmite de misiunea FMI, discutate vineri de Board-ul Executiv al Fondului.

Pe baza documentelor, directorii Board-ului au apreciat ca autoritatile romane au realizat progrese semnificative in directia ''restabilirii echilibrelor macroeconomice si a ajustarii dezechilibrelor din economia romaneasca din perioada anterioara crizei'', scrie Capital.

Directorii din Board-ul FMI au mai subliniat ca ''ajustarea fiscala nu poate fi consolidata decat daca este sprijinita de reforme structurale'' si ''incurajeaza autoritatile sa reduca numarul de salariati din sectorul public, sa reformeze sistemul public de sanatate si finantele autoritatilor locale, concomitent cu depunerea de eforturi pentru imbunatatirea colectarii taxelor si impozitelor''.

Membrii Board-ului FMI ''incurajeaza Romania sa se pregateasca pentru o eventuala adoptare a monedei euro, asigurandu-se ca economia poate face fata unor socuri fara sprijinul politicilor monetare si al ratei de schimb''.

Criza a dus la o contractie puternica a a PIB-ului si a cererii interne, iar bancile, care au intrat in criza bine capitalizate, se confrunta cu o crestere a creditelor neperformante si cu un acces limitat la resurse pe pietele interne si externe.

Calculele FM maiI arata ca indexul preturilor de consum va creste cu 7,9% in 2010 si cu 3% anul viitor. Rata somajului va fi de 8,9% in 2010 si va scadea usor, la 8,4%, in 2011.

A.E.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.