Reteaua Corect

FMI a urcat proiectia de crestere pentru Europa Centrala si de Est in 2010. Romania ramane pe minus

Scris de A E in 08 iulie 2010 la 14:31, in Finante-Banci, Business international. 36 vizualizari Intra in discutie Tagurieconomie, FMI, prognoza shortlinkhttp://crct.ro/n4z1

Fondul Monetar International (FMI) a imbunatatit cu 0,4 procente proiectia de crestere economica pentru Europa Centrala si de Est in acest an, la 3,2%, apreciind totodata ca economia globala isi va continua revenirea, in pofida turbulentelor financiare, potrivit unei actualizari a raportului World Economic Outlook. Pentru Romania, insa, Fondul isi mentine deocamdata estimarea de scadere a PIB-ului cu 0,5% in 2010.

Proiectia de crestere economica din Europa Centrala si de Est pentru 2011 s-a mentinut la 3,4%, in timp ce, pentru ultimele trei luni ale anilor 2010 si 2011, institutia financiara internationala anticipeaza ca produsul intern brut al regiunii va avansa in ritm anual cu 2,3% si, respectiv, 3,5%, scrie incont.ro.

Pentru Uniunea Europeana, FMI a mentinut la 1% estimarea de avans economic din acest an si a coborat usor, cu 0,2 puncte procentuale, la 1,6%, prognoza referitoare la 2011.

Economia globala a crescut cu un ritm anualizat de peste 5% in primul trimestru, noteaza FMI. Evolutia a intrecut estimarile raportului din aprilie, datorita avansului puternic din Asia. La nivel general, exista semne incurajatoare privind cresterea cererii private.

In Europa, ingrijorarile referitoare la riscurile datoriilor suverane au contaminat sectorul bancar. Presiunile legate de finantare au revenit si s-au propagat pe pietele interbancare. In acelasi timp, au reaparut indoieli legate de sustenabilitatea revenirii economiei globale. Cu toate acestea, posibilitatea ca stresul financiar sa afecteze avansul economiei globale este redusa, noteaza dailybusiness.ro.

Actualele proiectii ale FMI se bazeaza pe scenariul conform caruia problemele financiare ale zonei euro vor avea efecte negative limitate in alte regiuni, iar intreruperea fluxului de capital spre economiile emergente si in curs de dezvoltare va fi temporara.

Pentru eliminarea problemelor, FMI recomanda elaborarea de politici coordonate pentru recastigarea increderii. La nivel global, politicile ar trebui concentrate pe implementarea unor planuri credibile pentru reducerea deficitelor fiscale pe termen mediu, mentinandu-se in acelasi timp conditii monetare suportive.

 

A.E.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.