Reteaua Corect

Romanii prefera depozitele in lei

Scris de A E in 26 ianuarie 2011 la 15:18, in Finante-Banci. 106 vizualizari Intra in discutie TaguriBNR, depozit, euro, lei shortlinkhttp://crct.ro/nc0c

Clientii bancilor au continuat sa prefere economisirea in moneda nationala, in defavoarea plasamentelor in valuta, depozitele populatiei si firmelor crescand anul trecut cu 5,8%, la 177,4 miliarde de lei, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

Sursa imagine: sxc.hu

Depozitele in lei ale gospodariilor si firmelor au crescut anul trecut cu 10,5%, la 113,49 miliarde de lei, in timp ce economisirile in valuta ale rezidentilor au coborat cu 1,7%, la 63,95 miliarde de lei, noteaza Mediafax.

Comparativ cu luna noiembrie, plasamentele in lei au crescut cu 5,1%, iar depozitele in valuta, exprimate in moneda locala, au coborat cu 0,2%. Per total, portofoliul de depozite a crescut in decembrie 2010 cu 3,1% comparativ cu luna precedenta.

Exprimate in euro, depozitele in valuta s-au redus in decembrie cu 0,2% fata de noiembrie si cu 3% comparativ cu finele anului 2009, la 14,92 miliarde de euro.

Portofoliul de depozite in lei ale firmelor a avansat in 2010 cu 13,3%, la 49,26 miliarde de lei, in timp ce plasamentele in moneda nationala ale gospodariilor au urcat cu 8,5%, la 64,22 miliarde de lei. In termeni reali, depozitele in lei ale populatiei au crescut in 2010 cu 0,5%, iar plasamentele firmelor au avansat cu 4,9%.

In luna decembrie, depozitele in lei au crescut cu 3,5% fata de noiembrie pe segmentul populatiei si cu 7,2% pe cel al societatilor nefinanciare si institutiilor financiare nemonetare.

Depozitele in valuta ale populatiei, exprimate in moneda locala, au crescut anul trecut cu 4,4% si cu 0,7% in decembrie fata de noiembrie, la 39,78 miliarde de lei. Exprimate in euro, depozitele in valuta ale gospodariilor au urcat cu 3%.

Economisirile in valuta ale societatilor nefinanciare si institutiilor financiare nemonetare, exprimate in lei, s-au diminuat in 2010 cu 10,3% si cu 1,7% in decembrie comparativ cu luna precedenta, la 24,16 miliarde de lei. Exprimate in euro, depozitele in valuta ale rezidentilor persoane juridice s-au redus cu 11,5% anul trecut.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.