Reteaua Corect

Cum isi gestioneaza directorii BNR finantele proprii

Scris de Amalia Balabaneanu in 13 decembrie 2010 la 12:31, in Finante-Banci. 70 vizualizari Intra in discutie TaguriBNR, card credit, depozit, director shortlinkhttp://crct.ro/n96u

Sefii principalelor departamente de la BNR isi gestioneaza diferit propriile finante. Daca unii au numeroase depozite si conturi de economii, iar altii mizeaza pe imobiliare, Ion Dragulin nu are niciun depozit.

Sursa imagine: sxc.hu

Cezar Botel, directorul Directiei Politica Monetara al Bancii Nationale a Romaniei (BNR), nu are datorii la banci, potrivit Ziarului Financiar, este proprietarul unui apartament si are economii de 85.000 de euro in 21 de depozite si conturi curente si trei fonduri de investitii. Doua treimi din banii lui Botel reprezinta plasamente in lei, aproape 25% din economii sunt in moneda americana si doar 10% sunt in euro. De cealalta parte este Ion Dragulin, directorul Directiei Stabilitate Financiara, care nu are niciun depozit, ci doar doua credite in euro si unul in lei, care se ridica la circa 23.000 de euro. In schimb, sotia lui Dragulin detine trei apartamente, o casa de vacanta si doua terenuri.

Serban Matei, seful Directiei Operatiuni de Piata, are economii la banci de aproape 56.000 de euro, dintre care circa doua treimi sunt depozitati intr-un singur cont in lei, deschis in 2010. Insa, el are si doua credite de circa 26.000 de euro.

Nicolae Cinteza, coordonatorul Directiei Supraveghere a bancii centrale, detine un singur depozit de 10.000 de euro, are doua carduri de credit, cu limite de 20.000 de lei si, respectiv, 34.000 de lei, dar si un credit imobiliar cu scadenta in 2023, la care mai are de achitat aproximativ 7.600 de lei. De asemenea, el a mai incasat in 2010 circa 22.000 de euro de la Fondul Proprietatea, in calitate de membru al Comisiei de selectie a administratorului fondului.

Directorii din BNR, ca si membrii Consiliului de Administratie, si-au sters din declaratiile de avere remuneratiile de la banca centrala.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.