Reteaua Corect
26 mai 2017

Excedent bugetar de 0,17% din PIB în primele 4 luni din 2017

/capital.ro

Bugetul general consolidat a încheiat primele patru luni ale anului 2017 cu un excedent de 1,35 miliarde de lei, respectiv 0,17% din PIB, în condițiile în care veniturile de 80,1 miliarde lei (9,8% din PIB) au fost cu 8,4% mai mari față de aceeași perioadă a anului precedent, potrivit datelor transmise joi de Ministerul Finanțelor Publice (MFP), scrie Agerpres.

Citeste mai departe »
9 mai 2017

Câștigul salarial mediu nominal net a urcat cu 4,7% în martie, la 2.342 lei

/ziarulunirea.ro

Câștigul salarial mediu nominal net a fost de 2.342 lei în luna martie a acestui an, în creștere față de luna precedentă cu 106 lei (+4,7%), potrivit datelor publicate marți de Institutul Național de Statistică (INS), scrie Agerpres.

Citeste mai departe »
6 mai 2017

BNR menține la 1,75% pe an rata dobânzii de politică monetară

/profit.ro

Consiliul de Administrație al Băncii Naționale a României (BNR) a decis, vineri, menținerea dobânzii de politică monetară la 1,75% pe an și reducerea ratei rezervei minime obligatorii aplicabile pasivelor în valută ale instituțiilor de credit la nivelul de 8% de la 10%, începând cu perioada de aplicare 24 mai - 23 iunie 2017, se arată într-un comunicat al băncii centrale, potrivit Agerpres.

Citeste mai departe »
5 mai 2017

Isărescu: România trebuie să adopte euro la un moment dat; problema e când și nu dacă

/bankingnews.ro

România trebuie să adopte euro la un moment dat, iar problema e când, și nu dacă, pentru că noi nu avem opțiunea opt-out, a declarat, joi, guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, la "Good Governance Summit", potrivit Agerpres.

Citeste mai departe »

Grupul BCR a raportat, în primul trimestru, un profit net de 39,2 milioane de euro

/economica.net

Grupul BCR a obținut, în primul trimestru din acest an, un profit net de 39,2 milioane de euro, în scădere cu 40% față de perioada similară din 2016, când a înregistrat un rezultat net de 65,7 milioane de euro, potrivit unui raport al Erste Bank, informează Agerpres.

Citeste mai departe »
4 mai 2017

SUA: Fed menține rata dobânzii, pe fondul încetinirii economiei în primul trimestru din 2017

/capital.ro

Rezerva Federală a SUA a menținut miercuri dobânda de politică monetară la un interval cuprins între 0,75% și 1%, dar a minimalizat creșterea economică slabă din primul trimestrul din acest an și a accentuat soliditatea pieței forței de muncă, un semn că ar putea înăspri politica monetară în iunie, transmite Reuters, conform Agerpres.

Citeste mai departe »
3 mai 2017

Fiscul a colectat 68,4 miliarde lei în primele 4 luni, în creștere cu 2,7% față de ianuarie-aprilie

/jurnalul.ro

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a colectat 68,45 miliarde lei, în primele patru luni din acest an, în creștere cu 2,71% comparativ cu perioada similară din 2016, se arată într-un comunicat de presă al instituției, potrivit Agerpres.

Citeste mai departe »
2 mai 2017

România trebuie să plătească 35,8 milioane de euro către UE și Banca Mondială, în mai

/jurnaluldeilfov.ro

România trebuie să plătească 35,8 milioane de euro, în mai, către Uniunea Europeană și Banca Mondială (BM), din împrumutul stand-by contractat în 2009, întreaga sumă reprezentând dobânzi și comisioane, potrivit datelor transmise de Ministerul Finanțelor Publice (MFP), scrie Agerpres.

Citeste mai departe »

Ministerul Finanțelor Publice a programat împrumuturi de 4,1 miliarde de lei, în luna mai

/capital.ro

Ministerul Finanțelor Publice /MFP/ a planificat împrumuturi de 4,1 miliarde de lei de la băncile comerciale în luna mai 2017, din care 3,7 miliarde de lei prin șapte licitații de certificate de trezorerie și obligațiuni de stat, iar 405 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitațiilor de obligațiuni, informează Agerpres.

Citeste mai departe »
26 aprilie 2017

Analiştii CFA anticipează deprecierea leului şi creşterea dobânzilor în următoarele 12 luni

/romania24.net

În luna martie, indicatorul de încredere macroeconomică al CFA România – asociaţia analiştilor financiari certificaţi – a scăzut marginal faţă de luna anterioară, la valoarea de 56,8 puncte, fiind cu 0,1 puncte mai mic decât valoarea consemnată în exerciţiul anterior, a anunţat miercuri asociaţia, potrivit Mediafax.

Citeste mai departe »

Excedent bugetar de 1,52 miliarde de lei, reprezentând 0,19% din PIB, în primul trimestru din 2017

/chillpill.ro

Execuția bugetului general consolidat pe primele trei luni ale anului 2017 s-a încheiat cu un excedent de 1,52 miliarde lei, reprezentând 0,19% din PIB, informează, marți, Ministerul Finanțelor Publice (MFP), potrivit Agerpres.

Citeste mai departe »
12 aprilie 2017

România a atras 1,75 miliarde de euro de pe piețele externe, printr-o emisiune de euroobligațiuni

/capital.ro

Ministerul Finanțelor Publice a atras, luni, 1,75 miliarde de euro de pe piețele financiare internaționale printr-o emisiune de euroobligațiuni în două tranșe, informează Agerpres.

Citeste mai departe »
6 aprilie 2017

BNR a decis miercuri menținerea dobânzii de politică monetară la 1,75% pe an

/someseanul.ro

Consiliul de Administrație al Băncii Naționale a României (BNR) a decis, miercuri, menținerea dobânzii de politică monetară la 1,75% pe an și păstrarea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei și în valută ale instituțiilor de credit, se arată într-un comunicat al băncii centrale, potrivit Agerpres.

Citeste mai departe »
31 martie 2017

România trebuie să plătească 39 milioane euro către UE, în aprilie

/economica.net

România trebuie să plătească peste 39 milioane euro, în aprilie, către Uniunea Europeană, din împrumutul stand-by contractat în 2009, întreaga sumă reprezentând dobânzi și comisioane, potrivit datelor transmise de Ministerul Finanțelor Publice (MFP), scrie Agerpres.

Citeste mai departe »
28 martie 2017

Marile bănci europene realizează un sfert din profituri în paradisuri fiscale

/capital.ro

Primele 20 de bănci europene au declarat că în 2015 au obținut aproximativ un sfert din profiturile lor în paradisuri fiscale, preferate fiind Luxemburg și Irlanda, arată un studiu publicat luni de organizația nonguvernamentală Oxfam, conform Agerpres.

Citeste mai departe »

Excedent bugetar de 0,05% din PIB în primele două luni ale anului

/capital.ro

Execuția bugetului general consolidat pe primele două luni din 2017 s-a încheiat cu un excedent de 397,1 milioane lei, respectiv 0,05% din PIB, față de 788,1 milioane lei, respectiv 0,10% din PIB, înregistrat în aceeași perioadă a anului 2016, conform datelor operative, informează, luni, Ministerul Finanțelor Publice (MFP), potrivit Agerpres.

Citeste mai departe »
27 martie 2017

Rata creditelor neperformante a crescut la 9,75%, în ianuarie

/capital.ro

Rata creditelor neperformante a crescut cu 0,29 puncte procentuale, la 9,75%, în ianuarie, reiese din datele Băncii Naționale a României (BNR), potrivit Agerpres.

Citeste mai departe »
24 martie 2017

BCE: Băncile cu sediul în Marea Britanie trebuie să-și mute funcțiile cheie și filialele în UE

/paginadebanci.ro

BCE se așteaptă ca băncile cu sediul în Marea Britanie, care încearcă să-și păstreze accesul la piața unică europeană după Brexit, să-și distribuie operațiunile și să-și mute funcțiile cheie și filialele, a declarat președintele noii agenții de supervizare bancară (SSM) din cadrul Băncii Centrale Europene, Daniele Nouy, transmite Reuters, conform Agerpres.

Citeste mai departe »

Statul împrumută 60 milioane euro de la BIRD pentru îmbunătățirea serviciilor judiciare

/pressalert.ro

Statul va împrumuta 60 milioane de euro de la Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD) pentru ca Ministerul Justiției să implementeze un proiect care să îmbunătățească funcționarea instanțelor judecătorești, a ONRC și a activității parchetelor, se arată într-un proiect de lege publicat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice (MFP), conform Agerpres.

Citeste mai departe »
18 martie 2017

Leul, la cel mai scăzut nivel în raport cu euro din ultimii patru ani și jumătate

/bankingnews.ro

Leul încheie săptămâna la cel mai redus nivel din ultimii patru ani și jumătate în raport cu euro, cursul anunțat vineri de Banca Națională a României (BNR) fiind de 4,5654 lei, mai mult cu 1,45 bani (+0,32%) în comparație cu valoarea din ziua anterioară, de 4,5509 lei pentru un euro, informează Agerpres.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.