Reteaua Corect

Financial Times: Serviciile de taxi aerian ar putea revoluţiona transporturile urbane

O companie germană de tip start-up a dezvăluit ceea ce prezintă a fi primul avion uşor cu propulsie electrică pe care intenţionează să îl utilizeze pentru un serviciu de taxi începând din 2025, cu scopul revoluţionării transportului urban, scrie Financial Times, scrie Mediafax.

Avionul, dezvoltat de compania Lilium, cu sediul în München, va fi propulsat de 36 de motoare electrice şi va putea parcurge o distanţă de 300 de kilometri într-o oră, scurtând semnificativ durata deplasărilor în zonele metropolitane aglomerate.

 

Având cinci locuri, inclusiv cel al pilotului, avionul va putea oferi servicii de taxi pentru grupuri mici sau familii, fiind o alternativă serioasă la circulaţia rutieră.

Remo Gerber, directorul comercial al companiei Lilium, crede că tariful serviciului de taxi aerian va fi asemănător cu cel clasic. Spre exemplu, o cursă de la Aeroportul JFK din New York spre Manhattan ar urma să coste 70-80 de dolari, dar, în loc să dureze o oră, va dura doar şase minute.

 

 

Avionul uşor, care decolează şi aterizează vertical, a efectuat recent primul zbor-test, în Germania. Procedurile de testare continuă.

Remo Gerber a precizat că firma Lilium poartă deja negocieri cu autorităţile din diverse oraşe pentru lansarea unor servicii comerciale. El nu a putut spune exact când ar urma să fie lansat primul serviciu de acest tip. "Credem că până în 2025 vom activa într-o serie de oraşe din lume", a subliniat reprezentantul Lilium.

Pe de altă parte, firmele Uber şi Kitty Hawk încearcă să lanseze un serviciu de taxi aerian cu propulsie electrică, în timp ce producători de aeronave, inclusiv Boeing şi Airbus, fac investiţii în sisteme de propulsie hibridă.

Grupul britanic Rolls-Royce a dezvăluit în 2018 planurile pentru construirea unui avion electric cu decolare şi aterizare verticală şi care ar putea fi disponibil de la jumătatea anilor 2020.

Un studiu efectuat anul trecut de grupul american de investiţii Morgan Stanley estima că piaţa serviciilor de taxi aerian va avea o cifră de afaceri de 1.500 de miliarde de dolari până în anul 2040, transportul de pasageri reprezentând 851 de miliarde de dolari.

Un alt studiu, elaborat de firma de consultanţă Roland Berger, anticipează că până în anul 2025 ar putea exista circa 3.000 de "drone de pasageri" în uz, iar până în 2030 numărul vehiculelor aeriene de acest fel ar putea atinge 12.000, fiind destinate serviciilor de tip taxi aerian, curselor oraş-aeroport sau deplasărilor între oraşe.

 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.