Reteaua Corect

Filmul 'Imaculat' - propunerea României pentru premiile Oscar 2023

Scris de newsreporter in 20 septembrie 2022 la 10:18, in Arts. 435 vizualizari Intra in discutie Tagurifilm, imaculat, oscar, românia shortlinkhttp://crct.ro/nAbX

Filmul "Imaculat", în regia Monicăi Stan şi a lui George Chiper-Lillemark, este propunerea României pentru categoria "Cel mai bun lungmetraj internaţional" din cadrul Premiilor Academiei Americane de Film - Oscars 2023, informează Centrul Naţional al Cinematografiei, relatează Știripesurse.

Pelicula îi are în rolurile principale pe Ana Dumitraşcu, Vasile Pavel şi Cezar Grumăzescu, alături de care apar şi Rareş Andrici, Ilona Brezoianu, Bogdan Farcaş, Ionuţ Niculae, Florin Hriţcu, Tiberiu Dobrică, Ninel Petrache, Dan Ursu, Ozana Oancea, Diana Dumbravă şi Cristina Buburuz, potrivit Agerpres.

"Imaculat" spune o poveste în care resorturile interioare ale personajelor construiesc o lume atât de autentică, ce aproape stârneşte revoltă. Indignare. O dramă psihologică, bazată pe fapte reale, o poveste de supravieţuire până la un punct. Mai apoi devine o poveste de eliberare.

Daria (Ana Dumitraşcu), o tânără dependentă de heroină, pătrunde într-o clinică de dezintoxicare. Într-o lume străină. O lume aflată în contrast cu tot ceea ce a reprezentat mediul ei de până atunci. La 18 ani, pare naivă şi inocentă, dar încă mai păstrează trăsăturile fetei de familie bună, cu principii, educată şi dornică să-şi ia Bac-ul şi să urmeze o facultate. Însă izbirea de lumea în care intră, declanşează în ea efecte ce o transformă, se arată în sinopsisul peliculei.

Comitetul anual de selecţie a filmului ce va reprezenta România în competiţia pentru o nominalizare la Premiile Academiei Americane de Film - Oscars, la categoria Film Internaţional 2023, a fost format din cinci critici de film, numiţi de Consiliul de Administraţie a Centrului National al Cinematografiei. Aceşti au fost Dana Duma, Ionuţ Mareş, Irina Trocan, Cătălin Olaru şi Cristina Corciovescu.

În concurs s-au înscris, pe lângă producţia "Imaculat", şi "Metronom", regia de Alexandru Belc, "Copacul dorinţelor. Amintiri din copilărie", regia Andrei Huţuleac, "Miracol", regia Bogdan George Apetri, "Crai Nou", regia Alina Grigore şi "R.M.N.", regia Cristian Mungiu.

Lista scurtă pentru nominalizări la Oscar 2023 va fi anunţată de Academia Americană de Film pe 21 decembrie. Cea de-a 95-a gală de decernare a Premiilor Academiei Americane de Film este programată să aibă loc pe 12 martie 2023, la Los Angeles.

"Imaculat" a fost premiat în 2021 la Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia cu trei mari premii: premiul pentru regizori aflaţi la debut - "Luigi De Laurentiis Award Lion of the Future", premiul principal al secţiunii - "Giornate degli Autori Director's Award" precum şi premiul "Autrici under 40" din partea "Venezia a Napoli. Il cinema esteso" acordat autoarei Monica Stan pentru cel mai bun scenariu. "Imaculat" completează panoul recompenselor, în 2022, cu Trofeul Golden Lynx la FEST - New Directors New Films Festival - Portugalia la categoria film de ficţiune, dar şi cu Premiul Federaţiei Internaţionale a Criticilor de Film - FIPRESCI Award la Transilvania International Film Festival - TIFF Cluj-Napoca.

Imaculat este produs de Axel Film, distribuit în România de Follow Art Distribution, în Statele Unite ale Americii de Syndicado Inc. şi vândut internaţional de Syndicado Film Sales.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.