Reteaua Corect

Exporturile Germaniei, valoare record în 2018

Scris de newsreporter in 09 februarie 2019 la 11:59, in Business. 269 vizualizari Intra in discutie Taguri2018, exporturi, germania, record shortlinkhttp://crct.ro/ntZW

Exporturile Germaniei au atins, în pofida disputelor comerciale globale, o nouă valoare record în 2018, pentru al cincilea an consecutiv, chiar dacă ritmul de creştere a exporturilor primei economii europene a încetinit semnificativ, informează DPA, potrivit Știripesurse.ro.

Oficiul Federal de Statistică a anunţat vineri că anul trecut exporturile de bunuri ''Made in Germany'' au crescut cu 3%, până la nivelul record de 1.317,9 miliarde euro, după un avans de 6,2% înregistrat în 2017. În special la finele anului trecut, exportatorii germani au fost afectaţi de tensiunile globale, în condiţiile în care în decembrie 2018 exporturile au scăzut cu 4,5% comparativ cu aceeaşi lună a anului 2017. De asemenea, datele oficiale arată că importurile Germaniei au crescut cu 5,7% anul trecut, până la nivelul record de 1.090 miliarde euro, un ritm de creştere mai rapid decât cel al exporturilor, ceea ce a redus excedentul balanţei comerciale până la 227,8 miliarde euro în 2018, de la un nivel de 247,9 miliarde euro în 2017,relatează Agerpres.

Pentru acest an, Asociaţia Exportatorilor Germani (BGA) se aşteaptă ca exporturile să continue să crească. "În pofida unei probabilităţi ridicate privind un Brexit dezordonat, ne aşteptăm ca exporturile germane să crească în acest an cu până la 3%", a declarat preşedintele BGA, Holger Bingmann.

Tensiunile comerciale dintre China şi SUA, precum şi posibilul impact al unei ieşiri dezordonate a Marii Britanii din Uniunea Europeană, au determinat deja autorităţile de la Berlin să îşi revizuiască estimările de creştere pentru acest an de la 1,8% la 1%, în condiţiile în care un deceniu de creştere economică neîntreruptă a motorului economiei europene se apropie de sfârşit.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.