Reteaua Corect

Expaţii români încep să revină acasă pe poziţii de top

Expaţii români încep să se întoarcă acasă pe po­ziţii de top management şi salarii comparabile cu cele din Occident, scrie Ziarul Financiar.

in datele ZF, pentru o po­ziţie de CEO salariul fix poate varia între 15.000 şi 20.000 de euro, la care se adau­gă componenta va­ria­bilă (bonus şi pa­che­tul de subvenţii pe ter­men me­diu) ce ajunge la 50% sau chiar 100% din salariul fix.

Executivii români vin la cârma unor multi­naţionale cu afaceri de sute de milioane de euro, iar doar câteva exemple recente sunt Andreea Moldo­van (Avon), Horia Adrian (Holcim) şi Dragoş Constantinescu (Ursus). Ei şi-au construit cariera pe pieţele din străinătate, iar acum se întorc acasă să conducă afaceri lider de piaţă în domeniul lor.

„Observăm în prezent două ten­din­ţe. Pe de o parte, vedem executivi ro­mâni care au plecat de mulţi ani din România ce ocupă roluri de top regio­nale sau globale la com­pa­nii multina­tio­nale şi care îşi doresc sau sunt des­chişi la optiunea de a reveni în ţară“, spune Cristina Postola­che, partener în cadrul firmei de executive search Stanton Chase România.

Pe de altă parte, există tot mai mulţi clienţi ai Stanton Chase care îşi do­resc la conducerea operaţiunilor din Româ­nia executivi români cu expe­rienţă internaţională de mai mulţi ani.

„Managerii de top cu experienţă inter­naţională, care aleg să revină în Ro­mânia, au motive diferite: unii se în­torc din motive familiale, căci au părinţi în vârstă care îi doresc aproape. Alţii, după mai mulţi ani petrecuţi pe diverse conti­nente şi cu experienţa inter­na­ţională foarte valoroasă, doresc să poată pune în valoare această expertiză şi în România“, adaugă Cristina Postolache. Există şi aceia care îşi do­resc un rol local, de country manager, cu un pachet salarial competitiv şi care să implice mai puţine călătorii.

 

Continuarea pe ZFCorporate

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.