Reteaua Corect

Ex-ministru: România riscă să cadă în maximum 6 luni la rating junk

Scris de newsreporter in 26 aprilie 2020 la 11:29, in Business. 511 vizualizari Intra in discutie Tagurieconomie, junk, marius budai, PSD, rating, românia shortlinkhttp://crct.ro/nw05

Fostul ministru al Muncii, deputatul Marius Budăi (PSD) a apreciat sâmbătă că dacă nu se schimbă strategia României în criza economică generată de coronavirus, atunci apar riscuri mari la orizont, relatează Știripesurse.ro.

  • „Săptămâna și degradarea ratingului din cauza comportamentului iresponsabil al guvernării și al "profesionalismului" premierului dezertor! După Standard and Poor's și Fitch, Moody's anunță azi căderea perspectivei de rating asociată României, după ce în 6 aprilie o menținuse la nivelul Stabil. Prin cascada de împrumuturi, risipa de cheltuieli și neîncasarea veniturilor la bugetul de stat, Ministrul Finanțelor a dus România în groapă. Nu o spunem noi, o spun toate agențiile de rating, FMI, Comisia Europeană, analiștii financiari și jurnaliștii economici.
  • Dacă va continua cu strategia "Nimic pentru Populație", "nimic pentru IMM uri", România intră în maximum 6 luni la rating junk. Ceea ce spunem de aproape 6 luni se adeverește. Moody's estimează o cădere economică de 5% în 2020, de 2.5 ori mai mult față de estimarea guvernului, de 1.9%. Moody's estimează un deficit bugetar de 7.7% din PIB și un default privind accesul pe piețele financiare de capital. Interesant, dar și degradant pentru domnul ministru Cîțu, este că aceste aspecte sunt prezente în economia României încă de dinainte de criza COVID 19.
  • Ce este de făcut? Noi PSD am propus un Plan Economic la nivel național. Dupa 40 de zile din starea de urgență, niciun român și niciun IMM nu au beneficiat de vreo măsură de sprijin. În schimb seară de seară propaganda minte cum "Vom face!" "Evaluăm!" "Analizăm!" "Vom propune!". Nu domnilor, trebuia analizat, evaluat, propus și făcut încă de când vă gândeați doar la interesele dumneavoastră electorale și provocați criză după criză în România, doar doar veți provoca alegeri parlamentare anticipate."

Știripesurse.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.