Reteaua Corect

Eurostat vine cu date NEAȘTEPTATE: Ce se întâmplă, de fapt, cu puterea de cumpărare a românilor

România a înregistrat, în luna martie a anului 2019, o creștere de 9,3% a volumului vânzărilor din retail, față de aceeași lună a anului precedent, clasându-se pe locul 2 la nivelul Uniunii Europene din punct de vedere al acestei evoluții, potrivit datelor transmise de Eurostat. conform Mediafax, citat de Știripesurse.ro.

Creșterea volumului vânzărilor din retail din luna martie 2019, comparativ cu luna februarie a aceluiași an, a fost de 0,6%.

În zona euro, în martie 2019, comparativ cu martie 2018, volumul vânzărilor din retail a crescut cu 3% pentru produsele nealimentare, cu 1,4% pentru carburanții auto și cu 0,7% pentru alimente, băuturi și tutun. În UE, acesta a crescut cu 4,4% pentru produsele nealimentare, cu 4,1% pentru combustibilii auto și cu 0,4% pentru alimente, băuturi și tutun

Dintre statele membre pentru care sunt disponibile date, cele mai mari creșteri anuale ale volumului total al vânzărilor din retail au fost înregistrate în Irlanda (+10,8%), România (+9,3%), Croația și Luxemburg (ambele + 8,6%). Scăderi au fost observate în Slovacia (-2%), Austria (-1%) și Belgia (-0,9%).

În martie 2019, în comparație cu februarie 2019, volumul ajustat sezonier al comerțului cu amănuntul a rămas neschimbat în zona euro și a crescut cu 0,3% în UE. În luna februarie 2019, volumul vânzărilor din retail a crescut cu 0,5% atât în ​​zona euro, cât și în UE.

În martie 2019, comparativ cu aceeași lună a anului precedent, indicele de vânzări cu amănuntul ajustat calendaristic a crescut cu 1,9% în zona euro și cu 2,9% în UE.

În zona euro, în martie 2019, în comparație cu februarie 2019, volumul vânzărilor din retail a crescut cu 0,6% pentru alimente, băuturi și tutun, în timp ce combustibilul auto a scăzut cu 0,6%, iar produsele nealimentare cu 0,4%. Pe de altă parte, la nivelul UE, acesta a crescut cu 0,5% pentru produsele alimentare, băuturi și tutun și cu 0,2% pentru produsele nealimentare, în timp ce combustibilul auto a rămas stabil.

Dintre statele membre pentru care există date, cea mai mare creștere a fost înregistrată în Lituania (+1,7%), Portugalia (+1,2%) și Regatul Unit (+1,1%), iar cea mai mare scădere a fost observată în Slovenia (-3,1%), Croația (-1,9%) și Austria (-0,8%).

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.