Reteaua Corect

Eurostat: România locul doi în UE cu cea mai slabă productivitate a resurselor naturale

Scris de newsreporter in 11 septembrie 2018 la 00:38, in Business. 53 vizualizari Intra in discutie TaguriEurostat, productivitate shortlinkhttp://crct.ro/ntgO

România a avut o productivitate a resurselor naturale mai bună decât Bulgaria în 2017 (0,74 euro/kg față de 0,71 euro/kg), însă este de 2,5 ori mai puțin decât media europeană, care a fost de 2,04 euro/kg, arată datele transmise de Eurostat, scrie Mediafax.

Valoarea de 0,71 euro/kg reprezintă o creștere de 7,3% față de anul 2000, când productivitatea resurselor naturale a fost de 0,66 euro/kg.

În statele membre, cele mai ridicate valori ale productivității resurselor au fost înregistrate în Olanda (3,96 euro/kg), Regatul Unit (3,56 euro/kg), Italia (3,38 euro/kg) și Spania (3,16 euro/kg), iar la polul opus, patru state membre ale Uniunii Europene au înregistrat o productivitate a resurselor sub 1 euro/kg - Bulgaria (0,71 euro/kg), România (0,75 euro/kg), Estonia (0,78 euro/kg) și Letonia (0,88 euro/kg).

Variația nivelului productivității resurselor din statele membre UE este urmarea volumului de resurse naturale ale fiecărei țări, diversității activităților industriale, rolului pe care îl au sectorul serviciilor în fiecare țară, activităților de construcție, dar depind și de amploarea și modelele consumului, dar și de diferitele surse de energie.

În anul 2017, productivitatea medie resurselor în Uniunea Europeană a crescut la 2,04 euro/kg, ceea ce reprezintă o creștere cu 39% peste valoarea 1,47 de euro /kg înregistrată în anul 2000 și cu 0,6% peste nivelul înregistrat în 2016.

Potrivit Eurostat, criza financiară și economică din anii 2008 și 2009 a avut o influență asupra traiectoriei productivității resurselor Uniunii Europene. Criza a afectat industriile prelucrătoare și construcțiile mai mult decât restul economiei ca de exemplu, industria serviciilor.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.