Reteaua Corect

Euler Hermes: Ce măsuri fiscale şi monetare au luat ţările UE pentru protejarea economiei

Scris de newsreporter in 16 martie 2020 la 12:31, in Business. 509 vizualizari Intra in discutie Taguriangajati, companii, coronavirus, covid-19, economie, românia, UE shortlinkhttp://crct.ro/nvP8

Companiile mici şi mijlocii vor fi cele mai impactate de efectele pandemiei de Covid19 asupra afacerilor şi economiei, iar România trebuie să aibă un pachet de măsuri menite să susţine şi să protejeze firmele şi angajaţii acestora, o politică adoptată deja în alte state europene în ultimele zile, scrie Ziarul Financiar.

”Companiile mici şi mijlocii vor fi cele mai impactate de efectele pandemiei de Covid19. De aceea, este cu atât mai important, ca România să aibă un pachet de măsuri economice menite să susţină şi să protejeze atât companiile cât şi pe angajaţii acestora.”, spune Cristina Olteanu, Risk Director, Euler Hermes Romania.

În ultima săptămână, factorii de decizie politică au ieşit în faţă, întrucât măsurile de izolare ar putea costa între 0,7pp şi -3,0 pp din creşterea PIB în funcţie de ţară şi de gravitatea blocajelor.

Astfel, pe lângă măsurile care vizează limitarea contagiunii şi sporirea rezistenţei sistemelor naţionale de sănătate, mai multe ţări, precum Italia, Marea Britanie şi Germania, au anunţat deja măsuri de politică fiscală şi monetară menite să atenueze contracţia economică accentuată care este probabil să aiba loc în primul semestru al anului 2020.

”În ciuda acestui fapt, este important să subliniem că aceste măsuri vor oferi doar suporturi bilaţiere şi vor atenua efectele negative, încercând să prevină o criză financiară cu drepturi depline şi/sau o creştere bruscă a insolvenţelor şi a şomajului”.

Comisia Europeană a anunţat înfiinţarea unui fond de investiţii ”timid” al UE de 25 de miliarde EUR (0,2 % din PIB-ul zonei euro) pentru a sprijini lichiditatea sectorului privat şi pentru a stimula rezilienţa sistemelor naţionale de asistenţă medicală. În plus, normele fiscale şi de ajutor de stat ale UE vor fi relaxate pentru a permite ţărilor să cheltuiască mai mult pe sistemele de sănătate şi/sau măsuri de reducere a impozitelor pentru sectorul privat.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.