Reteaua Corect

Engie se va retrage din peste 25 de ţări până în 2021

Scris de newsreporter in 12 Mai 2020 la 11:51, in Business. 672 vizualizari Intra in discutie Taguri2021, Engie, retrage, românia, tari shortlinkhttp://crct.ro/nw4S

Compania franceză de utilităţi Engie a anunţat marţi că va accelera planurile de retragere de pe unele pieţe şi până în 2021 va pleca din peste 25 de ţări, în timp ce va reduce divizia de soluţii pentru clienţi, cea mai lovită de pe urma pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmite Reuters potrivit Agerpres, citat de Știripesurse.ro

În primul trimestru din 2020, veniturile Engie au scăzut cu 3,7%, la 16,5 miliarde de euro (17,85 miliarde de dolari), parţial din cauza vremii neobişnuit de calde, care a redus cererea de energie.

Epidemia a început din martie să afecteze vânzările Engie, în urma impunerii măsurilor de izolare în Europa, cea mai afectată fiind divizia de soluţii pentru clienţi, cea care, de exemplu, furnizează companiilor sisteme de răcire şi de încălzire.

Venitul operaţional al Engie a scăzut cu 2,1% pe o bază comparabilă, la 1,9 miliarde de euro, în timp ce divizia de energie nucleară şi cea de energie regenerabilă au avut evoluţii bune, se arată într-un comunicat al grupului francez.

Compania nu va mai dezvolta activităţi în unele ţări şi se va retrage din altele.

"Engie şi-a ajustat ţinta de raţionalizare a pieţei, cu decizia de a ieşi din peste 25 de ţări până în 2021, care va avea un impact redus asupra venitului operaţional", informează firma franceză

Luna trecută, Engie a renunţat la plata dividendelor planificate pentru 2019 şi a anunţat că şi-a retras previziunile privind rezultatele financiare din acest an, din cauza pandemiei, care va afecta semnificativ operaţiunile şi clienţii grupului energetic francez.

"Decizia noastră de a anula plata dividendelor pentru 2019 a fost făcută pe fondul continuării incertitudinilor referitoare la durata şi amploarea acestei crize fără precedent", a afirmat preşedintele Engie, Jean-Pierre Clamadieu.

În acest stadiu, impactul epidemiei asupra perspectivelor financiare rămâne imposibil de cuantificat, fiind supus incertitudinilor legate de durata şi profilul crizei, au precizat reprezentanţii Engie.

Compania planificase plata unor dividende de 0,80 euro pe acţiune pentru 2019 şi avea ca obiectiv un profit înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare (EBITDA) cuprins între 10,5 şi 10,9 miliarde de euro în acest an.

Engie avea la finalul lunii februarie unul dintre cele mai solide bilanţuri din sector, cu lichidităţi de 16,4 miliarde de euro, inclusiv numerar în valoare de 8,6 miliarde de euro.

Statul francez deţine o participaţie de 23,6% la Engie. Renunţarea la dividendele pe 2019 reprezintă un deficit de aproximativ 461 milioane de euro.

Grupul Engie este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice. ENGIE România este principala filială a Grupului în România şi deţine companiile Distrigaz Sud Reţele, Engie Servicii, Engie Building Solutions, Alizeu Eolian şi Brăila Winds. Compania activează în următoarele domenii de activitate: distribuţie şi furnizare de gaze naturale, furnizare de electricitate, servicii tehnice pentru instalaţiile de gaze naturale şi centrale termice şi producţie de electricitate. Engie Romania şi filialele sale deservesc un portofoliu de 1,8 milioane de clienţi, operează o reţea de distribuţie de circa 20.000 km, deţin două parcuri eoliene cu o capacitate totală de 100 MW şi au 3.900 de angajaţi.

Știripesurse.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.